Начало БЪЛГАРИЯ Шофьорът, който уби двете момичета, отказал тестване

Шофьорът, който уби двете момичета, отказал тестване

0

На 35-годишния Георги Семерджиев, отнел живота на две момичета, вече е повдигнато обвинение, което предвижда затвор от 5 до 20 години. Той е отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици, днес се чака произнасяне на съда и тогава да бъде тестван, съобщи зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров пред Нова тв. Тодоров се оправда с НПК и изтъкна, че благодарение на НСлС и СДВР вчера Семерджиев е открит толкова бързо. Той на няколко пъти отклони въпросите към политическото ръководство на МВР. 

Тодоров потвърди, че Семерджиев е бил задържан с дрога съвсем наскоро. 20 дни преди тежкия инцидент книжката му е отнета заради шофиране след употреба на наркотични вещества, разказа той.

„Семерджиев употребил при този случай повече от един амфетамин“, уточни шефът на Пътна полиция Тенчо Тенев. Автомобилът е спрян от движение. Не е имало други санкции. Тенев разказа подробно и как на 11 юни т.г. са били извикани от колегите от Седмо РПУ в столицата, които били хванали след преследване Семерджиев в Студентски град. Той не спрял на стоп палка на полицаите, те го подгонили и го хванали, след което извикали екип на пътна полиция да направи тест за наркотици. При проверката е установено, че той е бил на няколко вида амфетамини. Колегите са написали доклад и са го оставили на полицаите от Седмо РПУ, коита са започнали досъдебно производство и е трябвало да го задържат, обясни Тенев. На въпрос защо не е бил задържан, шефът на столичния КАТ отговори: „Не знам защо колегите не са го задържали“.

От думите на Тенев  се разбра, че Семерджиев е рецидивист на пътя с купища нарушения. „Нарушенията му са толкова много, че са му отнети 85 точки – почти три пъти по 39 точки. Това означава, че е създавал много сериозни проблеми“, обясни началникът на Пътна полиция. Нарушенията били по цялата палитра на Закона за движение по пътищата. В КАТ не знаят откъде мъжът е успял да се снабди със стоп палка, сините лампи са лесно достъпни, защото се продават свободно на пазара.

Наскоро Семерджиев е излязъл от затвора, където е лежал по 8-месечна присъда за разпространение на наркотици, получена след споразумение с прокуратурата. Той е подсъдим и за телесна повреда, която е нанесъл при сбиване между футболни агитки.

Предишна статияСъдебният съвет най-сетне обсъжда уволнението на Гешев
Следваща статияД-р Семерджиев: Сербезова умъртви здравеопазването

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук