Начало НОВИНИ Путин предупреждава, че руската офанзива в Украйна все още не е започнала...

Путин предупреждава, че руската офанзива в Украйна все още не е започнала „сериозно“

0

Владимир Путин, руският президент, предупреди в четвъртък, 7-ми юли, че военната офанзива, започната от Кремъл в Украйна, все още не е започнала „сериозно“ и предизвика западните сили, които подкрепят Киев, да се опитат да победят страната му „на бойното поле“.

В една от най-силните си речи след изпращането на войски в Украйна на 24 февруари, Путин се изказа и срещу „тоталитарния либерализъм“, който според него западните страни искат да наложат в света.

„Всички трябва да знаят, че ние все още не сме започнали сериозно“ военната операция в Украйна, каза той по време на среща с лидерите на руските парламентарни групи, излъчена по телевизията.

Президентът смята, че Западът „трябваше да разбере, че вече е загубил от началото на специалната военна операция, която означава и начало на радикално прекъсване на световния ред, наложен от американците“, каза той.

„В същото време ние не отказваме да проведем мирни преговори, но тези, които ги отказват, трябва да знаят, че ще им бъде по-трудно да постигнат споразумение с нас по-късно“, добави той.

„В момента чуваме, че западняците искат да ни победят на бойното поле“, каза той предизвикателно. „Какво да им кажа? Нека опитат!“, заяви той, като ги обвини, че са отприщили „война“ в Украйна.

Според Путин намесата на Русия в тази страна бележи началото на завой към „многополюсен свят“. „Този ​​процес не може да бъде спрян“, каза той.

Президентът настоя, че повечето страни не искат да следват западния модел на „тоталитарен либерализъм“ или политики на „лицемерни двойни стандарти“.

„В повечето страни хората не искат този живот или това бъдеще“, подчерта той. Хората „просто са уморени да коленичат, да се унижават пред онези, които се смятат за изключителни“, заяви той.

С информация от EFE и AFP

Предишна статияЗащо Борис Джонсън подаде оставка?
Следваща статия„Чао, чао, Борис“: без наказание или слава Джонсън напуска Даунинг стрийт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук