Начало НОВИНИ Изтекоха сметката на Борис Джонсън с непосилна цифра: той е използвал пари...

Изтекоха сметката на Борис Джонсън с непосилна цифра: той е използвал пари за ремонт на апартамента си

0

След оставката на министър-председателя на Обединеното кралство Борис Джонсън беше разкрито, че той е похарчил повече от 250 000 долара за ремонт на апартамента си на Даунинг стрийт в Лондон, въпреки че бюджетът на кабинета е 36 000 долара, според фактура от копие, изтекло от вестник The Independent.

Изтичането на информация дава информация, че служителят и съпругата му са поискали от интериорния дизайнер Лулу Литъл две мебели за 18 000 долара, осем стола за 13 000 долара, килим за 8 400 долара, фотьойл за 5 000 долара и огледало за 4 500 долара.

В допълнение, наред с други луксозни артикули, те купили лампа за хол на стойност $7200, количка за напитки за $4400, 10 ролки златни тапети за $2700, маса за телевизор на стойност $1200 и покривка за кухня за $600.

Изтичането подновява скандала с „тапетите“ от 2021 г. По това време се разбра, че част от разходите за обновяване на къщата са поети от кабинета, а останалата част е начислена на Консервативната партия, в допълнение към лорд Браунлоу, което генерира т. нар. Wallpapergate.

Джонсън се извини, че не е разкрил на лорд Гайд, негов бивш съветник по етика, съобщенията, които е имал с члена на неговата група, който е допринесъл с около 60 000 долара за преустройството на апартамента.

В доклада на лорд Гайд беше отбелязано, че Джонсън казва, че не е знаел, че лорд Браунлоу е платил парите; въпреки че това разследване на наблюдателя на Избирателната комисия установи, че той наистина е изпратил съобщение в WhatsApp относно подновяването през ноември 2020 г.

Гайд подаде оставка от поста си и смъмри министър-председателя, че е скрил съобщенията; той обаче не промени първоначалната си присъда и според него Джонсън не е нарушил министерския кодекс.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук