Начало НОВИНИ Изтекоха сметката на Борис Джонсън с непосилна цифра: той е използвал пари...

Изтекоха сметката на Борис Джонсън с непосилна цифра: той е използвал пари за ремонт на апартамента си

0

След оставката на министър-председателя на Обединеното кралство Борис Джонсън беше разкрито, че той е похарчил повече от 250 000 долара за ремонт на апартамента си на Даунинг стрийт в Лондон, въпреки че бюджетът на кабинета е 36 000 долара, според фактура от копие, изтекло от вестник The Independent.

Изтичането на информация дава информация, че служителят и съпругата му са поискали от интериорния дизайнер Лулу Литъл две мебели за 18 000 долара, осем стола за 13 000 долара, килим за 8 400 долара, фотьойл за 5 000 долара и огледало за 4 500 долара.

В допълнение, наред с други луксозни артикули, те купили лампа за хол на стойност $7200, количка за напитки за $4400, 10 ролки златни тапети за $2700, маса за телевизор на стойност $1200 и покривка за кухня за $600.

Изтичането подновява скандала с „тапетите“ от 2021 г. По това време се разбра, че част от разходите за обновяване на къщата са поети от кабинета, а останалата част е начислена на Консервативната партия, в допълнение към лорд Браунлоу, което генерира т. нар. Wallpapergate.

Джонсън се извини, че не е разкрил на лорд Гайд, негов бивш съветник по етика, съобщенията, които е имал с члена на неговата група, който е допринесъл с около 60 000 долара за преустройството на апартамента.

В доклада на лорд Гайд беше отбелязано, че Джонсън казва, че не е знаел, че лорд Браунлоу е платил парите; въпреки че това разследване на наблюдателя на Избирателната комисия установи, че той наистина е изпратил съобщение в WhatsApp относно подновяването през ноември 2020 г.

Гайд подаде оставка от поста си и смъмри министър-председателя, че е скрил съобщенията; той обаче не промени първоначалната си присъда и според него Джонсън не е нарушил министерския кодекс.

Предишна статияБайдън подписва заповед за противодействие на отмяната на правото за прекъсване на бременност
Следваща статияУкрайна съобщава за тежки руски ракетни удари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук