Начало БЪЛГАРИЯ Ясен Тодоров: Започва прокурорска проверка на пълния чадър върху Георги Семерджиев

Ясен Тодоров: Започва прокурорска проверка на пълния чадър върху Георги Семерджиев

0

Семерджиев го грозят от 5 до 20 години затвор, а зам.-директорът на НСлС очаква да бъде установена негова съпричастност към други престъпления, за които да му повдигнат още обвинения.“

Извършват се интензивни процесуално-следствени действия. Събрали сме страшно много доказателствен материал. Назначават се много експертизи. Симона Радева беше разпитана от нас преди да бъде разпитана от Вътрешна сигурност. Знаехме тази информация, но не искахме да излиза в медиите. Не беше редно ръководството на МВР да изнася информация по делото, защото може да попречи на разследването“, заяви зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров пред „България Он Еър“, коментирайки жестоката катастрофа, в която загинаха две млади жени.

Екип от трима души ще се занимава със случая, а той очаква съдът да наложи на арестувания Георги Семерджиев най-тежката мярка за неотклонение.

„Ще започне прокурорска проверка на пълния чадър върху Георги Семерджиев. Причините да се стигне дотук трябва да бъдат изследвани и пресечени, явно има проблем в службите за сигурност. Доволен съм, че бързо локализирахме местонахождението му и успяхме да го заловим и изолираме от обществото. Имаше опасност да успее да се укрие, явно е безпардонен тип“, посочи Тодоров.

„Семерджиев го грозят от 5 до 20 години затвор, а зам.-директорът на НСлС очаква да бъде установена негова съпричастност към други престъпления, за които да му повдигнат още обвинения.“

„Има много грешки на много служби, които са довели до този фатален инцидент. Лежал е веднъж 8 години в затвора за притежание на наркотици, НСлС за пръв път се сблъсква с това лице. Явно има проблем при административните наказания и влизането им в сила, след като много хора след толкова нарушения продължават да управляват превозни средства“, каза още гостът на Ганиела Ангелова.

По думите му, „когато имаш чувство за безнаказаност, за теб няма значение дали наказанието ще е 5 години затвор или доживотен затвор.“

„Министърът на вътрешните работи води явна борба с главния прокурор и това се отразява надолу по веригата“, отбеляза Тодоров.

Предишна статияПрокурорите избират своите представители в следващия ВСС
Следваща статияСачева: Бюджетът беше повече бюджет на опозицията, отколкото на правителство

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук