Начало НОВИНИ Папа Франциск призовава младите хора да „ядат по-малко месо“, за да спасят...

Папа Франциск призовава младите хора да „ядат по-малко месо“, за да спасят планетата

0

Папа Франциск призова младите хора да „ядат по-малко месо „, за да помогнат за „опазването на околната среда“. Това се казва в съобщение, адресирано до участниците в Европейската младежка конференция, която се провежда от понеделник до сряда в Прага.

„Спешно е да се намали консумацията не само на изкопаеми горива, но и на много излишни неща. По същия начин в определени части на света би било удобно да се консумира по-малко месо, това също може да помогне за опазването на околната среда“, подчерта той в съобщението си, според Europa Press.

Папата посочи, че се радва да види, че „докато предишните поколения говореха много и заключаваха малко“, днешните млади хора са „способни да предприемат конкретни инициативи“. Поради тази причина той ги насърчава да се борят срещу „саморазрушителната тенденция“ и да се стремят към „достоен и трезвен живот, без лукс и прахосничество, така че всеки да може да обитава света с достойнство“.

Папата показа своята надежда в младите хора, които той описа по следния начин: „Внимателни, по-малко идейни, свикнали да учат в други европейски страни, отворени към доброволчески опит, чувствителни към проблемите на околната среда“.

„Вие, младите европейци, имате важна мисия. Ако в миналото вашите предци са пътували до други континенти, не винаги за благородни интереси. Сега е ваш ред да представите на света едно ново лице на Европа“, заяви Франциск.

В този смисъл, той помоли младежите да имат „широк и открит поглед“. Той също така ги приканва да „надигнат глас“ и добавя, че „виждайки как този свят се ръководи от възрастни и възрастни“, изглежда, че „може би“ младите трябва да бъдат тези, които възпитават „възрастните в братство и мирно съжителство“.

Той също така им казва, че е „легитимно да се бунтуват“, за да насърчават мира в лицето на война, „където, както винаги, няколко силни решават и изпращат хиляди млади хора да се бият и да умрат“. „В Украйна, която е в Европа – се води абсурдна война. В допълнение към многобройните конфликти, които се случват в различни региони на света, един Образователен пакт, който обучава всички в братство, става неотложен“, каза Върховният понтифик.

Предишна статияЕкстремната гореща вълна в Испания надвишава 44 градуса
Следваща статияБащата на Семерджиев само пред bTV: Синът ми се закопа жив

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук