Начало БЪЛГАРИЯ Нинова готова на всичко за редовно правителство, но не иска служебен кабинет

Нинова готова на всичко за редовно правителство, но не иска служебен кабинет

0
Вицепремиерът и министър на икономиката в оставка, както и лидер на БСП, Корнелия Нинова е готова на всичко, за да има редовно правителство, тъй като в никакъв случай не иска служебен кабинет.

„За третия проучвателен мандат за съставяне на правителство е каквото реши президентът Румен Радев. Ако реши да бъде при нас, ще направим всичко възможно да направим кабинет“, заяви Нинова пред bTV. Причината – „влезем ли в служебен кабинет всички антикризисни мерки няма как да се случат, защото няма да има действащ парламент“, смята министърът в оставка.

С търпение, разум и аргументи тя ще се опита да върне на масата на преговорите ПП и ИТН, ако третият мандат бъде връчен на БСП. Две са грешките, които Корнелия Нинова посочи в работата на правителството – нарушената комуникация в коалицията и липса на управленска програма.

Вицепремиерът се похвали как икономиката вървяла добре, оставяли държавата в добро икономическо състояние. Според нея най-важният проблем са цените и инфлацията, и да бъдат компенсирани доходите на хората.

По думите й 25 стотинки на литър гориво е добър вариант за подпомагане, все пак обаче плащането с банкова карта може да се преосмисли. Нинова посочи, че партньорите от ПП и ДБ не са искали таван на цените на горивата.

Вицепремиерът в оставка коментира още, че конфликтът в управлението е започнал още с избора за шеф на БНБ и после продължил с парите за МРРБ и финансирането за пътните фирми. БСП винаги е била мост, каза още Корнелия Нинова и даде заявка, че ако се стигне до разговори за правителство с третия мандат, левицата ще работи за връщане на диалога между коалиционните партньори с търпение.

„Да, много категорично поставихме въпросът Кирил Петков да не е премиер и да, прави му чест да не е премиер в името на това политиката на промяна да продължи“, отбеляза Нинова.

„Искаме ли промяната да продължи, или искаме връщане на статуквото“, попита тя риторично.

„Не бива мандатоносителят да си мисли, че щом мандатът е дошъл при него, той трябва да излъчи премиер. Моето лично мнение е, че премиерът трябва да е от първата по големина сила. ПП трябва да излъчи премиер“, каза още Нинова.

Предишна статияБащата на Семерджиев само пред bTV: Синът ми се закопа жив
Следваща статияЕксперти: Цената на бензина и дизела трябва да падне под 3 лева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук