Начало БЪЛГАРИЯ Ивайло Мирчев: ГЕРБ се опитват да изглеждат като преродени девици, но 12...

Ивайло Мирчев: ГЕРБ се опитват да изглеждат като преродени девици, но 12 години мачкаха институциите

0

Ако мандатът отиде при „Демократична България“ или БСП, те ще разговарят отново с ИТН за съставяне на четворна коалиция. Това представи като най-оптимален вариант депутатът от ДБ Ивайло Мирчев в студиото на „Здравей България“.
„В последните 1-2 седмици в поведението на ИТН има сериозна еволюция в доста градивен план, това не го наблюдавахме преди“, каза Мирчев. „Надявам се ПП също да осъзнаят, че няма смисъл за страната ни в момента от предсрочни избори, защото ще има още по-нестабилен парламент. Ако някой си мисли, че ще нулираме ИТН и ще изгреем рязко в следващия парламент- не, ще изгреем с два пъти повече депутати от “Възраждане” и проруската партия на Янев“, допълни той. Мирчев бе категоричен, че няма да има преговори с ГЕРБ.

„В ГЕРБ има много проблеми. ГЕРБ е символ на корупция. Те се опитват да изглеждат като преродени девици, но те 12 години мачкаха институциите. Не може днес да се събудят и да се окаже, че това е една чисто нова проевропейска и проатлантическа партия. Това не е сериозно“, заяви Мирчев.
„Призовавам за малко разум и да не отидем на избори”, апелира той като заяви, че ДБ не се притеснява от избори, но „крайният резултат за страната ще бъде лош“.

„Тук не е въпрос в избора на ДБ, темата е България. Изборите няма да са само през октомври. Ще има избори и по Коледа, после ще има и още едни! Искрено сме притеснени, затова призоваваме за разум!“, каза депутатът.

За да се състави стабилна четворна коалиция от „Демократична България“ призоваха заедно с ПП, ИТН, БСП да се обединят около няколко общи цели – инфлацията, еврозоната, Шенген, геополитическата независимост на България, енергийната независимост от Русия, модернизацията на армията, реформата в службите и реформата в регулаторите.

Предишна статияПрезидентът започва нови консултации с парламентарните сили преди третия мандат (На живо)
Следваща статияГЕРБ, БСП и ДПС днес отново ще опитат да върнат хартиената бюлетина

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук