Начало БЪЛГАРИЯ Арман Бабикян: Вътрешната битка в левицата се печели от Радев, а не...

Арман Бабикян: Вътрешната битка в левицата се печели от Радев, а не от Нинова

0
Когато дадеш третия мандат на Нинова и тя се провали за трети път – вътрешната битка в левицата се печели от Радев, а не от Нинова. Това каза по НТВ пиар експертът Арман Бабикян.

“Има публични изявления и на ИТН, и на ДБ, че те не искат да участват в кабинет с мандата на БСП. Ще видим какво ще кажат ПП. Ако е било сложно преди, сега стана още по-сложно”, категоричен бе той. 

“Имаше  един голям въпрос дали Румен Радев бърза да прави служебен кабинет, или по-скоро не би желал да носи този товар сега, а би искал да има редовно правителство. С това, че той не постъпи протоколно – не даде мандата на третата сила, а го дава на БСП, ми се струва, че по-скоро би желал да има кабинет”, обясни Първан Симеонов, анализирайки поведението на политическите сили. Неговото лично мнение баче е на противоположната позиция. “ДБ беше най-логични избор. Но се вижда, че последните две седмици между ПП и ДБ има известно напрежение. А БСП се държи изключително гъвкаво. Аз смятам, че ситуацията се е запътила към избори, но има 1 седмица да се измисли нещо”, поясни политологът Първан Симеонов.

Запазване на геополитическа неутралност, чрез избора да връчи мандата на БСП е ходът на президента, смята икономистът Евгений Кънев. “БСП е единствената възможност за продължаване на линията, която президентът прокарва – да се продължава сближаването с Русия, да се сключи отново дългосрочен договор с “Газпром”, евентуално да се спрат оръжията за Украйна и евентуално връщане на част от дипломатите”, каза Кънев. “Какви са били точните му мотиви остава загадка, но със сигурност виждаме, че той остава лоялен на геополитическата линия, която прокарва. В момента остатъчните депутати на Слави Трифонов са по-добра опция за някакво правителство, отколкото следващите два парламента би имал. Ако отидем на избори през октомври, ще има и последващи избори”, допълни икономистът. 

Предишна статияСергей Шойгу нареди унищожаването на далекобойните оръжия на Киев
Следваща статияОмбудсманът пита: Ще има ли достатъчно газ за есенно-зимния сезон

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук