Начало НОВИНИ Британският военен шеф отрече слуховете за здравето на Путин: „Виждаме стабилен режим...

Британският военен шеф отрече слуховете за здравето на Путин: „Виждаме стабилен режим в Русия“

0

Началникът на щаба на британските въоръжени сили адмирал Тони Радакин отрече слуховете, че здравето на руския президент Владимир Путин се е влошило или че може да бъде убит.

„Мисля, че някои от коментарите, че Путин не е добре или че със сигурност някой ще го убие или елиминира, са пожелателни мисли“, каза Радакин по време на телевизионно интервю за BBC, излъчено в неделя, 17 юли.

„Като военни професионалисти виждаме относително стабилен режим в Русия. Президентът Путин успя да смаже всяка опозиция и никой от тези на върха на властта не е в настроение да предизвика президента“, добави Радакин.

Слуховете за здравословното състояние на руския лидер са много трудни за проверка. Според Радакин „предизвикателството, отправено от Русия, ще продължи“ потенциално „десетилетия“ и премиерът, който наследи Борис Джонсън, трябва да е наясно, че Русия представлява „най-голямата заплаха“ за Обединеното кралство.

От друга страна, според първите изчисления на британската армия, Русия „загуби повече от 30% от ефективността си в наземни битки“. „Това означава, че 50 000 руски войници са били убити или ранени в този конфликт, че почти 1700 руски танка са били унищожени, че почти 4000 руски бронирани машини са били унищожени“, отбеляза Радакин.

По същия начин Радакин каза пред BBC, че украинската армия е „абсолютно“ убедена, че ще спечели войната, предизвикана от руската инвазия в страната на 24 февруари. Ситуацията в Украйна ще фокусира военните доклади на бъдещия премиер, който ще замени подалия оставка в началото на юли Борис Джонсън.

Предишна статияПожарите в югозападна Франция унищожиха повече от 10 000 хектара гора
Следваща статияСАЩ: Стрелба в търговски център в Индиана остави 4 убити

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук