Начало НОВИНИ Пожарите в югозападна Франция унищожиха повече от 10 000 хектара гора

Пожарите в югозападна Франция унищожиха повече от 10 000 хектара гора

0

Четири дни след началото на пожарите, пожарникарите от департамент Жиронда продължиха тази събота „титанична“ борба за потушаване на два пожара, които опустошиха повече от 10 000 хектара гори и наложиха евакуацията на повече от 14 000 души в югозападната част на Франция.

„Няколко пожара все още са активни във Франция, следя отблизо операциите“, написа министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин в Twitter в събота вечер.

Служителят представи актуализиран баланс след пожарите: „Има 10 000 хектара изгорени в Жиронда и хиляди хора са евакуирани (…). В Bouches-du-Rhône пожарът е потушен”.

В общините Landiras и Guillos, югоизточно от Gironde, ситуацията все още беше „критична“ през нощта, с „повече от 7000 хектара“ изгорени, съобщи префектурата в прессъобщение.

Общо „повече от 14 000“ жители и туристи трябваше да се евакуират спешно, а седем убежища бяха организирани и за обслужване на спешни медицински и психологически случаи.

„Работим отстрани, за да предложим решение. Това е наблюдение по всяко време, денем и нощем, няма почивка“, съобщи комуникационният мениджър на отдела за пожарна и спасителна служба на Gironde, Лоран Делак.

Предишна статияЗеленски уволни шефа на сигурността и главния прокурор, като ги обвини в сътрудничество с Русия
Следваща статияБританският военен шеф отрече слуховете за здравето на Путин: „Виждаме стабилен режим в Русия“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук