Начало БЪЛГАРИЯ Свиленски: Отиването на избори е по-страшно и от управление на ГЕРБ

Свиленски: Отиването на избори е по-страшно и от управление на ГЕРБ

0

„В момента отиването на избори е по-страшно дори от това ГЕРБ да управлява“, заяви председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски пред БНТ. И допълни, че евентуални избори ще оставят държавата без бюджет за 2023 г. и без законопроектите, които трябва да бъдат променени, за да получим парите по Плана за възстановяване.

Днес в Народното събрание започват преговорите между БСП и парламентарно представените групи. Първата среща ще бъде с „Продължаваме промяната“ в 10,00 ч. Консултациите са последният опит за съставяне на правителство в рамките на това Народно събрание, след като вчера левицата прие третия мандат от президента Румен Радев. „Третият мандат е най-трудният мандат, най-невъзможният мандат, за това Конституцията дава този мандат да не е ограничен в срок“, каза Свиленски и подчерта, че  БСП е партията, която се държи „най-диалогично, най-адекватно, най-смирено“.

По отношение на варианта Кирил Петков да продължи да бъде премиер, Свиленски повтори позицията, че БСП няма как да го подкрепя. „В тази ситуация той даде крачка назад и отвори възможността за преговори за нов кабинет. В момента, в който се стигне до съгласие, кой да е премиерът веднага ще го предложим на президента“, посочи още Свиленски.

След срещата с „Продължаваме промяната“ БСП ще проведе разговори с „Има такъв народ“ и „Демократична България“.

Предишна статияПутин ще посети Иран
Следваща статияПричините Зеленски да уволни ръководителя на службите за сигурност и главния прокурор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук