Начало БЪЛГАРИЯ Николай Радулов: Никакво участие на ИТН във властта, за тях тя има...

Николай Радулов: Никакво участие на ИТН във властта, за тях тя има други цели

0

Независимият депутат Николай Радулов заяви пред БНТ, че би гласувал за кабинет, който се подкрепя от „Има такъв народ“, но без министри от партията на Слави Трифонов в него.

Той изтъкна, че е песимист за изпълнението на третия мандат.

Днес независимите депутати са поканени на консултации за съставяне на правителство от БСП.

„Никакво участие на ИТН във властта, защото те доказаха, че за тях властта има други цели, а не изчегъртването на ГЕРБ. Разходете се по малките населени места и ще видите, че в секторите на министерствата, управлявани от ИТН, стоят хората на ГЕРБ. Доста съм песимистичен за това, че ще има правителство. Смятам че вероятността да има кабинет е 15%, да не кажа 10%. Бих приел Министерски съвет с подкрепата на „Има такъв народ“, но без министри от него, тъй като те доказаха, че техните министри, които предлагат, не са от ИТН и не са познати на избирателите и имат други цели от прокламираните на изборите.“, каза Радулов.

„Всеки един от независимите депутати ще реши сам за себе си дали да подкрепи правителство с мандат на БСП“, подчерта Радулов.

Той изтъкна, че независимите народни представители нямат изисквания за постове, а държат на работата по конкретни сектори: борба с корупцията, подсилване на службите, които се грижат за националната сигурност, промени в МВР, енергийна независимост.

По тези въпроси независимите депутати вече са говорили с „Продължаваме промяната“ на преговорите за първия мандат.

Предстои повечето народни представители, които се отцепиха от „Има такъв народ“ да създадат гражданско движение, което ще обедини структурите, напускащи партията на Слави Трифонов.

„Тези хора по някакъв начин ни припознаха. Ние нямахме намерение да сме политическа партия или движение, но тези хора ни припознаха и не можеше да ги оставим“, коментира Радулов.

Лидер на движението вероятно ще е Радостин Василев, посочи още той.

Предишна статияСеверен поток възобнови доставките на газ за Европа
Следваща статияПрезидентът на Италия разпуска парламентa, a изборите ще бъдат отложени

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук