Начало БЪЛГАРИЯ Осман Октай: ДБ ще плати висока цена на следващите избори

Осман Октай: ДБ ще плати висока цена на следващите избори

0
Няма да има правителство, защото Корнелия Нинова е щастлива, че БСП за трети път получава мандата. С активността си, тя опитва да прави кампания. Това заяви Осман Октай по Евроком за действията на лидера на левицата.

По думите му „Демократична България“ ще плати висока цена на следващите избори заради преговорите с БСП. „В момента, когато приключат изборите, тези които влязат в парламента се отлепват от земята и забравят проблемите на хората“, категоричен беше той.

„Не се интересуват от проблемите на хората, не се интересуват от държавата. Всеки гледа, колкото се може да изкяри“, добави Октай.

И заяви, че преговарящите за кабинет в момента се рекетират. По думите му действията на Бойко Борисов в момента са опит да избяга от съмнителните действия в политическата му кариера.

„Винаги съм наблюдавал как в рамките на един-два месеца хората се променят. Ние сме превзета държава от 32 години“, категоричен беше той. По думите му действията на предишните управляващи показват отношението им към хората и българското общество.

„Не е нормално едно дете, което има нужда от лечение в България или чужбина, да пращаме СМС-и. Отговорностите на една държава са да се грижат за хората над 50 години до края на живота им и за израстването на децата“, категоричен беше Осман Октай.

„Аз съм подръжник на вълната за промяна и на отвоюването на тази държава, но за това нещо ще трябват поне 5-10 години“, прогнозира той.

„Ако днес ПП и ДБ се обединят, те ще дадат много позитивна енергия на промяната. От там само ще имат 10-15 мандата повече, отколкото биха взели по отделно“, изтъкна Осман Октай.

„Ако не го направят, ПП ще спечели изборите със значителна преднина пред ГЕРБ. Единственото правилно нещо е през средата на ноември да се осигури едно стабилно мнозинство на промяната от 125-140 човека, за да се поеме щафетата за следващите четири години“, продължи политическият анализатор.

„От много калабалък няма нужда, важно е знака, който даваш“, заяви той дали ПП трябва да търсят подкрепа от различни граждански движения. Той прогнозира, че „Продължаваме промяната“ ще получи подкрепа от политически проект на Стефан Янев.

Октай нападна лидера на БСП Корнелия Нинова като заяви, че тя превръща левицата в „комунистическа фракция от 20-25 човека“. И сравни поведението на БСП с мракобесните политически структури в Русия. По думите му това ще има положителен ефект за България.

Предишна статияИвайло Мирчев: Неслучайно ГЕРБ говорят и за война, ако Рашков оглави антикорупционната комисия
Следваща статияБайдън отказва на Украйна далекобойни ракети, за да избегне трета световна война

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук