Начало БЪЛГАРИЯ Слави Трифонов: Христо Иванов не притежава чувство за срам

Слави Трифонов: Христо Иванов не притежава чувство за срам

0

Лидерът на „Има такъв народ“ Станислав Трифонов излезе с коментар за изтеклия запис от заседанието на „Демократична България“, който предизвика вълна от политически реакции и обрати по време на решаващите часове в опит за съставяне на правителство при третия мандат на БСП. На този фон от ИТН заявиха, че приключват преговорите. 

„Винаги съм се чудел кога и как се появява чувството за срам у един човек. В крайна сметка, не се срамуваш по желание. Или се срамуваш, или не се срамуваш. Е, как става така, че едни хора се срамуват от нещо, а други – не. Може би всичко това се корени в детството, семейството, възпитанието, училището, църквата. Не знам“, написа Трифонов на официалния си профил във фейсбук и допълни: „Но уважаеми приятелю, който четеш тези редове, абсолютен факт е, че ти или изпитваш чувство за срам, когато има нещо срамно, или не. А чувството за срам ни пази да не правим глупости и да не се излагаме, да си пазим достойнството и уважението към себе си. Сега аз не изнасям някаква лекция, а прости ви казвам как разсъждавам аз.“

По думите му ръководителят на ДБ Христо Иванов не притежава чувство за срам.

„В петък, без да знае, че камерите и микрофоните в парламента работят, обясни на съпартийците си отношението към мен и към „Има такъв народ“. От неговите думи ми стана ясно, че аз, колегите от „Има такъв народ“ и хората гласували за нас сме втора ръка хора. Нас ни приемат с отвращение, за да има коалиция. Ние трябва да се съгласяваме с всичко, което казват другите три партии, не трябва да имаме министри, не трябва да казваме колко некадърно и неадекватно е дадено решение, колко нефелен и конституционно неиздържан е даден законопроект. Трябва да си мълчим и да правим, каквото ни кажат, защото иначе ще ни обвинят, че сме с ГЕРБ и ДПС и край с нас„, посочи още Слави Трифонов. 

Лидерът на ИТН обоснова решението си да напуснат преговорите за съставянате на кабинет с останалите партии в рамките на третия мандат, връчен на БСП, като заяви лаконично: „В петък отказах „Има такъв народ“ да бъде изтривалка за такива като Христо Иванов„.

„И днес в някакво интервю същият Христо Иванов казал – какво като Слави Трифонов видял някакво лицемерие. По думите му, след нови избори лицемерието в българската политика нямало да изчезне и аз нямало да я излекувам от лицемерието. И видете ли – важно било да управляваме тази страна. А пък ако ще да е с лицемерие. Така ли? Ами, аз не мисля така. Смятам, че да си лицемерен е обидно за хората, които гласуват за теб. А и въобще. Да си лицемерен значи да се опитваш да лъжеш красиво. Явно такива, като Христо Иванов, не се притесняват да бъдат лицемерни. Те просто се смятат за повече от другите. По незнайно какви причини ,обаче, аз не съм като тях и честно да ви кажа – това много ме радва“, завърши поста си в социалните мрежи Трифонов. 

Предишна статияНинова: Мандалото за ИТН хлопна, преговорите с тях приключиха
Следваща статияОт днес маските са задължителни в градския транспорт на София

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук