Начало БЪЛГАРИЯ Михаил Миков: Ръководството на БСП го раздава като „необходимия идиот“

Михаил Миков: Ръководството на БСП го раздава като „необходимия идиот“

0
Ръководството на БСП го раздава като „необходимия идиот“, който трябва да подържи мандата известно време. Това заяви в ефира на bTV бившият лидер на левицата Михаил Миков.

Според него вариантът за третия мандат е само един: „Да се върне и да се отидем спокойно без избори и без фарса, който се развива в последните дни= Очевидно е, ал. 5 от Конституцията казва,че ако не се постигне съгласие за съставяне на правителство, мандатът се връща. Точка“.

По думите му мандатът се върти, премята се и обикалят около него някакви комични фигури.

„Ще попаднем и в световните рекорди – правителство си отива, без да има приета програма за управление в парламента. Свидетели сме на упоритост, двудневни хоризонти, алтернативи, а трябва да се излезе и да се каже, че няма алтернативи да се състави правителство, няма мнозинство“, посочи Миков.

На въпрос дали има основание в думите на съпредседателя на ДБ Христо Иванов, който в записа на парламентарната си група заподозря Корнелия Нинова, че бави връщането на мандсата, за да не изпадне от бъдещия Министерски съвет, Миков каза, че е възможно.

„Когато политическият хоризонт на един политик е от сряда до петък, тогава като че ли остава някакво закрепване в моментната ситуация – „о миг, поспри“, както казва класиката. Възможо и това да е, но няма особен политически смисъл и удря върху достойнството на този, който го прави. Затваря политически перспективи и малко по-далечния хоризонт, ако щете до есента, макар че и той не е особен хоризонт в политиката. Липсата на ценностен подход и само материализиране на властта води до такива леко трагикомични ситуации“, атакува той наследничката си начело на левицата.

„Трябва приключи агонията бързо и да се отиде към избори“, категоричен бе Михаил Миков, според когото политически групи в парламента се насочват към избори през есента – октомври месец.

Той изрази надежда, че след евентуалните предсрочни избори ще се върне откровеността в политика.

„Партийният егоизъм, неадекватните решения в областта на енергетиката и запазване на властта на всяка цена отвращават хората от политиката“, добави Миков.

Предишна статияГермания обвини “Газпром”, че води търговска война
Следваща статия2987 са новите случаи на коронавирус, починалите са 12

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук