Начало НОВИНИ Джо Байдън: Оръжията превръщат Америка в „поле на убийства“

Джо Байдън: Оръжията превръщат Америка в „поле на убийства“

0

Президентът на Съединените щати Джо Байдън потвърди, че огнестрелните оръжия превръщат американските квартали в „убийствени полета“ и обеща да възстанови забраната за автомати.

На церемония в Белия дом, отбелязваща новия закон за контрол на оръжията, Байдън каза, че правилото бележи първия значителен напредък от 30 години, но не е стигнало достатъчно далеч.

„През последните години нашите училища, места за поклонение, работни места, магазини, музикални фестивали, нощни клубове и толкова много други ежедневни места се превърнаха в лагери на смъртта“, каза той.

Той също така цитира стрелбите, довели до смъртта на 19 деца и двама учители в началното училище в Увалде (Тексас), 10 убити в супермаркет в Бъфало (Ню Йорк) и седем убити на парад на 4 юли в Хайланд Парк (Илинойс).

„Кварталите и улиците също се превърнаха в лагери на смъртта“, каза президентът и добави, че всеки ден има „трагични убийства, които не излизат в заглавията“.

Байдън обеща да възстанови забраната за щурмови пушки, която съществуваше между 1994 и 2004 г. След като тази забрана беше вдигната, милиони от тези мощни полуавтоматични военни оръжия бяха продадени в цялата страна, използвани многократно при престрелки.

„Решен съм отново да забраня тези оръжия… Няма да спра, докато не го направим“, каза той.

Президентът също призова за законодателство, което да принуди собствениците на оръжия да ги съхраняват безопасно в домовете си. Той увери, че го е направил самият той с притежаваните от него пушки: две негови и две на покойния си син.

Байдън каза, че подкрепя конституционното право за носене на оръжие, но също така отбеляза, че оръжията са се превърнали във водещата причина за смъртта на децата в цялата страна.

Предишна статияНеобходима ли е масова ваксинация срещу маймунска шарка?
Следваща статияЦените на газа се покачват, тъй като Русия намалява доставките от Германия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук