Начало БЪЛГАРИЯ Нинова с гневен тон: Президентът Радев е част от групата, която свали...

Нинова с гневен тон: Президентът Радев е част от групата, която свали правителството

0

Изключително остро изявление срещу президента Радев направи лидерът на „БСП за България“ Корнелия Нинова на излизане от сградата на Президенството, след като БСП върнаха неизпълнен третия мандат.

„Като мандатоносител направихме всичко по силите ки да гарантираме сигурност и стабилност на държавата Изготвихме програма, внесохме 79 закона. Приемането им ще се да облекчи живота на българските граждани. Уви, програмата дори не бе допусната за гласуване“.

Това заяви лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова пред президентството.

„Днес връщаме неизпълнен мандата. По това, което каза президентът, разбрахме, че няма да удължи работата на НС. Президентът не е спрял да критикува това правителство от първия му ден, въпреки, че създаде „Продължаваме Промяната“. Президентът, заедно с опозицията, не ни остави и 100 дни толеранс. Смятаме, че той е част от групата, която свали правителството“, коментира Нинова.

„Никой не ми повярва колко е тежък случая с шефа на КЕВР. Една седмица по-късно всички разбраха тежестта. Не приемаме критиката към БСП за България, че оставяме хаос. Президентът да прехвърли тази критика към ИТН, чийто министър е този на енергетиката. ИТН и Слави Трифонов са излъчили министър Николов. Нямаме желание да носим отговорност за това.

ГЕРБ, ИТН и Възраждане с цинична безотговорност хвърлят в държавата в хаос, посочи тя.

Предупредихме преди 3 месеца да не се спират преговорите с „Газпром“. Борихме се, осигурихме компенсации на бизнеса. Това, което се е изисквало от нас, ние сме го свършили. Президентът да не се оправдава с наследство, а да назначи министри, които да свършат работа“, допълни вицепремиерът в оставка.

Тя заяви, че БСП влиза в предсрочните парламентарни избори с чисто лице.

„22 млрд. се инвестираха в млади хора, деца, пенсионери, ваучери за храна на работници. Това се случи благодарение на БСП. Програмата, която представихме, отразява до голяма степен идеите ни. Показахме какво трябва да се случи. Няма да има хартиени бюлетини и това е проблем за нас. Много граждани се уплашиха от машинния вот и не излязоха да гласуват“, обясни още Нинова.

Върви се към връщане на Иван Иванов, което е спорно от конституционна гледна точка.

Нов председател на КЕВР не може да се избере за два дни и Радев много добре го знаеОчевидно президентът бърза да влезе във властта и да управлява. Говори се за връщане на Иван Иванов, което е спорно от конституционна гледна точка“, посочи тя.

Попитана дали съжалява, че БСП е издигнала Радев за президент, тя отговори: „Не съжалявам. Аз издигнах Румен Радев персонално. Гражданите да оценят неговата работа като президент. Допускам, че Радев ще вземе някой от представителите на социалистите зад гърба ни. Но ние не носим отговорност.. Ние сме партия, която има органи. Да се знае, че БСП не участва в този кабинет“, подчерта Нинова.

Предишна статияРадев към БСП: Завещахте на служебното правителство тежка криза в енергетиката
Следваща статияВойна в Украйна: Русия удря района на Киев, докато Украйна се опитва да си върне юга

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук