Начало НОВИНИ Тръмп: САЩ рискуват съдбата на СССР

Тръмп: САЩ рискуват съдбата на СССР

0

Бившият президент загатна нова кандидатура

Ще ме оставят на мира, само ако се оттегля

Нека бъдем честни. Ако не съм кандидат (на следващите избори за президент на САЩ през 2024 г.) нашата нация е обречена да се превърне в следваща Венецуела или да бъде следващия Съветски съюз. Отиваме в тази посока. Това заяви бившият президент на САЩ Доналд Тръмп в 90-минутно обръщение към членове на Конгреса от Републиканската партия и бивши служители на администрацията му на срещата на върха на създадената от него организация „America First Policy Institute“.

Речта беляза първото „завръщане“ на Тръмп във Вашингтон след метежът в Капитолия от януари миналата година, символизирал края на мандата му и на фона на приключилите миналата седмица изслушвания на специалната комисия на Конгреса за личната му роля в провокирането на събитията.

„Спечелих втория път, справих се много по-добре втория път“, каза той за кампанията си през 2020 г. „Справих се много по-добре. Много беше корумпирано всичко. Получихме още милиони, милиони гласове. Това ще е история, която ще се разказва дълго време, какъв позор беше“, коментира Тръмп.

Бившият президент изложи своя нова политическа визия с план от седем части за справяне с това, което той каза, че е ширеща се престъпност в градовете в САЩ.

Сред предложенията имаше познати като увеличаване на защитата върху отговорността на полицейските служители, повече финансиране за правоприлагането и връщане към политиките за спиране и претърсване, които позволяват импровизирани претърсвания на заподозрени без заповед.

Други бяха по-нови нови. Той отново призова за смъртно наказание за дилърите на наркотици, но добави похвала за „бързите процеси“, които авторитарни страни като Китай използват за борба с търговията с наркотици.

Тръмп предложи изграждането на управлявани от правителството палат­кови комплекси извън градските зони за настаняване на бездомните хора, така че американските градове да могат отново да бъдат „чисти, безопасни и красиви“.

Той също така призова президентските власти да разположат войници от Националната гвардия за борба с престъпността в градовете без разрешението на местния губернатор – връщайки се към сблъсъците между президента и губернаторите от Демократическата партия за това дали да се използват американски военни сили по време на понякога бурните протести на „Black Lives Matters“ през 2020 г.

Бившият президент винаги е клонял към твърда реторика срещу престъпленията, но е иронично, че може би най-голямото постижение на двупартийната политика по време на мандата му беше реформата на наказателното правосъдие, която позволи на хиляди затворници предсрочно да бъдат освободени и преразгледа федералните насоки за присъди, коментира анализаторът на Би Би Си Антъни Зърчър.

След като изброи редица други политически предписания – спиране на инфлацията, защита на правата на родителите, улесняване на уволнението на високопоставени федерални служители, възстановяване на свободата на словото, връщане на работни места в производството и реформа на социалните грижи – Тръмп се върна към любимото си занимание: да протестира срещу резултатите от изборите през 2020 г., коментира Зърчър.

Тръмп настоя, че е „най-преследваният президент в историята“. Той се оплака от своите два опита за импийч­мънт и от продължаващите изслушвания в Комисията за 6 януари. Той защити поддръжниците си, които нахлуха в Капитолия, като каза, че много от тях са били несправедливо преследвани и „измъчвани и третирани ужасно“.

„Нещо трябва да се случи“, каза той. „Хората няма да издържат още дълго“, настоя с патос Тръмп пред привържениците си, което публиката приветства със скандирания „Още четири години“.

Бившият президент им благодари, като добави, че ако се откаже от политиката, враговете му най-накрая ще го оставят на мира.

„Но аз няма да правя това“ каза той. „Не мога да направя това, защото обичам нашата страна и не мога да направя това, защото обичам хората в нашата страна.

Предишна статияАтанасов: Още през март знаехме, че правителството си отива, защото ИТН и Борисов са се разбрали
Следваща статияРадев към БСП: Завещахте на служебното правителство тежка криза в енергетиката

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук