Начало НОВИНИ Наводненията в Кентъки оставиха 15 жертви, а Байдън ги определи като голямо...

Наводненията в Кентъки оставиха 15 жертви, а Байдън ги определи като голямо бедствие

0

Броят на жертвите на наводненията в централен и източен Кентъки (САЩ) достигна 15 души, съобщи губернаторът на този щат Анди Бешир в петък.

Политикът съобщи, че сред загиналите има възрастни хора и „вероятно деца“. По същия начин той не изключи, че тази цифра ще нарасне.

Президентът на Съединените щати Джо Байдън обяви обявяването на Кентъки за зона на „голямо бедствие“, за да потвърди федералната помощ, която правителството на страната ще предостави на щата за справяне с тези наводнения, съобщи Белият дом в изявление.

Много хора са били хванати в капан от наводнения по покриви и по дърветата, според местната телевизионна станция WHAS11.

В четвъртък вечерта властите в Кентъки препоръчаха на населението да евакуира домовете си около езерото Панбоул, близо до Джаксън, поради покачващите се води на река Кентъки и „изтичането на кал“, наблюдавано близо до язовира от езерото.

Метеоролозите прогнозират нова поредица от дъждове в района, наводнен от порои. Буйните води повредиха мостове и наводниха къщи, предприятия и магистрали.

С информация от EFE.

Предишна статия10 загинали след силно земетресение във Филипините
Следваща статияДжо Байдън отново дава положителна проба за COVID-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук