Начало НОВИНИ Джо Байдън отново дава положителна проба за COVID-19

Джо Байдън отново дава положителна проба за COVID-19

0

Президентът на САЩ Джо Байдън отново е дал положителна проба за COVID-19 и отново е в изолация, според Белия дом. Вероятно е случай на „отскок“ и се „наблюдава при малък процент от пациентите, лекувани с Paxlovid“, според писмо от президентския лекар Кевин О’Конър.

Според Белия дом Байдън не изпитва „възобновяване на симптомите и продължава да се чувства доста добре“, така че няма да поднови лечението. Според О’Конър президентът е дал отрицателен тест миналия вторник вечерта, както и в сряда, четвъртък и петък сутринта, преди да даде положителен тест рано в събота.

„Въпреки това, предвид положителния му антигенен тест, той ще започне отново строгите процедури за изолация“, обяви лекарят. Байдън напусна изолацията миналата сряда и отпразнува завръщането си от Розовата градина на Белия дом, след като даде отрицателен резултат при последователни тестове.

„Приятели, днес отново дадох положителен тест за COVID“, написа той в Twitter. „Това се случва с малка част от хората. Нямам симптоми, но ще се самоизолирам за безопасността на всички около мен. Все още съм на работа и скоро ще се върна на път.“

Прессекретарят Карин Жан-Пиер отбеляза, че Байдън е „асимптоматичен, чувства се добре и работи в изолация от резиденцията, за да защити другите“.

Президентът получи първите си две дози от ваксината Pfizer/BioNTech срещу COVID-19 преди встъпването си в длъжност през януари 2021 г., първата си бустерна ваксина през септември и втората си бустерна ваксина на 30 март.

Предишна статияНаводненията в Кентъки оставиха 15 жертви, а Байдън ги определи като голямо бедствие
Следваща статияСветът е изправен пред огнище на хепатит „с неизвестен произход“, засягащо деца, предупреждава СЗО

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук