Начало НОВИНИ Русия набира хиляди доброволци без военен опит, за да попълни редиците си...

Русия набира хиляди доброволци без военен опит, за да попълни редиците си в Украйна

0

От Мурманск в Арктическия кръг до Перм в Урал и Приморски край в руския Далечен изток, наскоро обявеното свикване се обръща както към патриотизма, така и към икономиката на руснаците. Освен това те не търсят подходящ военен опит.

Анализаторите изчисляват, че повече от 30 000 доброволци могат да бъдат мобилизирани, за да попълнят руските редици, погълнати от петмесечна война, между една четвърт и една трета от силите могат да бъдат изпратени да спечелят източния регион на Донбас.

Говорейки пред CNN, Ричард Мур, ръководител на MI6, тайната разузнавателна служба на Обединеното кралство, каза: „На руснаците ще бъде все по-трудно да осигурят работна сила и материали през следващите седмици“.

Стратегията за набиране на хиляди доброволци е начин да се увеличи военната сила на Москва, без да се предприема толкова драстична стъпка. Изглежда също така се насочват към бедните региони, използвайки примамката на парите.

„Някои батальони ще участват изключително в операции за бойна подкрепа и бойна поддръжка (като логистика или сигнални батальони), докато други ще подсилят вече съществуващи военни части или ще формират бойни батальони“, каза руският изследовател от Института за изучаване на войната във Вашингтон Катерина Степаненко.

„Краткосрочното обучение едва ли ще превърне доброволци без предишен опит в ефективни войници в която и да е част“, ​​добави тя.

Степаненко твърди, че процесът се насърчава от Кремъл. „Според докладите Кремъл е наредил на 85 руски федерални субекта (окупирани региони на Руската федерация плюс Крим и Севастопол) да наемат доброволчески батальони, за да избегнат обявяването на частична или пълна мобилизация в Русия“, обясни той.

Очаква се регионите да помогнат за финансирането на набирането на персонал, което според изследователя „оказва голям натиск върху регионалните бюджети“.

Изискванията за присъединяване варират. В онлайн листовка в Казан, Татарстан, се казва: „Каним мъже под 49 години, които преди това са служили в армията, и предлагаме четиримесечен договор за тяхната военна специализация“.

Този плакат за набиране на персонал, който призовава „истински мъже“ до 49 години да се включат в битката на украинска земя, обещава високи заплати, както и обучение и осигуровки.

 
В други сайтове могат да участват мъже до 60 години без криминално досие. Те често не изискват предишен военен опит в онлайн рекламите.

Постът е озаглавен „Истинска мъжка работа“, търси „смели, уверени, необикновени, добре развити патриоти на нашата нация“.

Договорите за доброволци обикновено са от четири месеца до една година. Те обещават много по-високи плащания от средните в руските региони.

Известие, разпространявано в каналите на социалните медии в Башкортостан, гласи: „През лятото можете лесно да спечелите около милион рубли!“

Има и други предимства. В Перм и Киров на децата на доброволци е обещан преференциален прием в университети. Доброволците ще получат статут на „бойни ветерани“, като ще им предоставят пожизнена месечна заплата и отстъпки за жилище и транспорт, уточнява CNN.

Има и скала за обезщетение за жертви на бойното поле, в някои случаи повече от три милиона рубли за сериозни наранявания. Ако доброволец загине, семейството му ще получи 12,4 милиона рубли от федералния бюджет и два милиона от региона.

Предишна статияСветът е изправен пред огнище на хепатит „с неизвестен произход“, засягащо деца, предупреждава СЗО
Следваща статияУкрайна осъжда призивите на Русия да „обеси“ бойците от батальона „Азов“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук