Начало БЪЛГАРИЯ Йотова: За служебния кабинет остава да се бори с не една или...

Йотова: За служебния кабинет остава да се бори с не една или две кризи, завещани от предишното управление

0

„След 2 октомври ще се види дали толкова постижения и добри решения са направени за страната, или сме в ситуация на много кризи, които си организирахме вътре в страната… Не са ни необходими декларации, а работа и грамотни и професионално добре подготвени хора“. Това каза пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова.

„За служебния кабинет остава да се бори с не една или две кризи, завещани от предишното управление. Всички се надяваме и ще помагаме този служебен кабинет да бъде кабинет на стабилността и на сигурността за българските граждани“.

„Четвъртият служебен кабинет на президента Румен Радев следва формулата – изборът на професионалисти, на хора с добра експертиза, на хора, които знаят кое е добро за страната, е печеливш. А не кой от коя партия идва и какви идеологии изповядва“.

Тя отбеляза, че внушения за обръщане на посоката на страната ни от Вашингтон към Москва са правени от Кирил Петков:

„Обикновено упреци към президентската институция, към президента Румен Радев той правеше през чуждите медии. Може би там му е по-лесно или е имал такава задача. Нека си зададем въпроса, ако сме отговорни и разумни, върху какво се базира това очакване за такъв завой. Ако имаше истинско лидерство в Европа, Европа трябваше да изиграе своята лидерска функция, за да принуди Русия и Украйна да седнат на масата на преговорите. По някаква причина предишното правителство реши да направи тези внушения по отношение на президента“.

Източник: БНР

Предишна статия„Нацията-измамник“: какъв е произходът на разделението между Китай и Тайван?
Следваща статияКитай след пристигането на Нанси Пелоси в Тайван: „Тези, които си играят с огъня, ще си платят“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук