Начало НОВИНИ САЩ санкционират предполагаема приятелка на Путин заради войната в Украйна

САЩ санкционират предполагаема приятелка на Путин заради войната в Украйна

0

Правителството на Съединените щати санкционира този вторник Алина Маратовна Кабаева, предполагаема приятелка на Владимир Путин, президент на Русия, заедно с други личности и олигарси от тази страна, за нахлуването в Украйна.

Освен това то забрани влизането в Съединените щати на 893 руски служители, включително членове на армията и Сената, и наказа няколко руски компании за връзката им с войната.

Министерството на финансите каза в изявление, че Кабаева, която преди това е била санкционирана от Европейския съюз и Канада, поддържа „близки отношения“ с Путин, в допълнение към председателството на прокремълска медийна група.

Различни международни медии многократно съобщават за възможна сантиментална връзка между Путин и Кабаева, двойна олимпийска шампионка по художествена гимнастика, а също и бизнесдама и бивш депутат, родена през 1983 г.; но Кремъл винаги го е отричал.

Освен Кабаева, Министерството на финансите на САЩ наказа руските бизнесмени Андрей Григориевич Гуриев, неговият син Андрей Андреевич Гуриев, Виктор Филипович Рашников, Наталия Валериевна Попова и Антон Сергеевич Урусов.

Санкционирани са още руската металургична компания ММК, инвестиционната компания ДАИ и финансовата компания АО ППИТ. Правителството на САЩ също блокира яхтата Alfa Nero, плавателен съд, закупен от Андрей Григориевич Гуриев през 2014 г. за 120 милиона долара.

В резултат на тези наказания имотите на всички тези хора и компании в Съединените щати бяха блокирани и транзакциите бяха забранени съгласно законодателството на САЩ.

В същото време Държавният департамент предотврати влизането в САЩ на 893 руски служители, включително членове на армията и Съвета на федерацията (руския Сенат), за „нарушаване на суверенитета и териториалната цялост“ на Украйна.

Визите на 31 чуждестранни служители, които подкрепиха анексирането на Крим от Русия през 2014 г., също бяха ограничени, въпреки че Държавният департамент не предостави повече подробности.

Същият субект наказа руските олигарси Дмитрий Александрович Пумпянски, Андрей Игоревич Мелниченко и Александър Анатолевич Пономаренко за участието им в руския космически и финансов сектор и близостта им с Путин.

Освен това наказа 24 руски компании в сектора на отбраната и технологиите, които биха били пряко или косвено свързани с руското нахлуване в Украйна, което започна на 24 февруари.

„Съединените щати няма да се поколебаят да застанат до смелите хора на Украйна и ще продължат да насърчават отговорността на президента Путин и неговите приближени“, каза държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен в изявление.

Предишна статияКитай след пристигането на Нанси Пелоси в Тайван: „Тези, които си играят с огъня, ще си платят“
Следваща статияСЗО: Седмичните случаи на COVID-19 намаляха с 9%, но смъртните случаи остават стабилни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук