Начало НОВИНИ Испания съобщава за първите 2 смъртни случая от хепатит с неизвестен произход:...

Испания съобщава за първите 2 смъртни случая от хепатит с неизвестен произход: дете и бебе

0

Министерството на здравеопазването уведоми този четвъртък, 4 август, за първите два смъртни случая в Испания от хепатит с неизвестен произход при деца.

Според доклада, публикуван от Health и получен от агенция Europa Press, сред 46 случая, открити в Испания, е трябвало да бъдат извършени три чернодробни трансплантации. Това е 3-годишно момиче, живеещо в Арагон с добро клинично развитие, 6-годишно момче от Мурсия и 15-месечно бебе в Андалусия.

Под 6-годишното дете получило симптомите на 2 юли и на 18-и било преместено в болница в Мадрид за трансплантация в тежко състояние с мозъчен оток. Трансплантацията е извършена на 29 юли, а непълнолетният е починал 24 часа след трансплантацията.
Другият починал е 15-месечно бебе от Андалусия, прието в края на юни с картина на остър гастроентерит с положителна култура за аденовирус в критична ситуация (енцефалопатия и тежка коагулопатия). Случаят налага спешна трансплантация на черен дроб и момченцето също умира за 24 часа след интервенцията.

Испания вече съобщи за 46 случая на хепатит с неизвестен произход, на възраст между 0 и 16 години, като повече от 60% от случаите са съобщени при момичета, според данни от Националната мрежа за епидемиологично наблюдение, ръководена от Министерството на здравеопазването.

Случаите са открити в 10 автономни общности, без епидемиологична връзка между тях.

Предишна статияСъединените щати обявяват национална извънредна здравна ситуация заради маймунската шарка
Следваща статияСъдът ще гледа регистрацията на „Продължаваме промяната“ като партия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук