Начало НОВИНИ Каква е стратегията на Тайван за защита срещу евентуална китайска инвазия?

Каква е стратегията на Тайван за защита срещу евентуална китайска инвазия?

0

Преди няколко дни лидерът на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси посети Тайван като част от обиколката си в Азиатско-тихоокеанския регион и в явна провокация към Китай, който преди това заплаши президента Джо Байдън със „сериозни последствия”, ако пътуването се осъществи.

Докато частният самолет на представителя на Демократическата партия се издигаше в небето за летището в Тайпе, азиатският гигант разположи армията си близо до тайванското крайбрежие, за да проведе учения за пожар, които ще продължат от 4 до 7 август.

Изправен пред непосредствената опасност от възможно отмъщение от страна на правителството на Си Дзинпин, Тайван не стои със скръстени ръце и приложи стратегията на „дикобраз“ за защита на територията си в случай на евентуално нахлуване от Китай.

 „Болката от стъпване върху перата на животното се превръща в основната пречка за смачкването му“, обяснява вестник Taipei Times в редакционна статия за гореспоменатата стратегия.

По този начин, вместо да придобива скъпи подводници, азиатският остров реши да разположи отбранителни, мобилни и скрити оръжия, като противовъздушни и противокорабни ракети, в случай че има инвазия от Китай, оръжия, организирани в три слоя на стратегията.

„Външният слой е разузнаването, за да се гарантира, че отбранителните сили са напълно подготвени“, каза Зено Леони, специалист по международния ред, отбраната и отношенията между Китай и Запада, пред The ​​Conversation. За да завърши този етап, Тайван разработи система за ранно предупреждение, за да избегне ефекта на изненадата в случай на нахлуване.

Според експерта вторият слой, или междинният, се състои от разполагане на военноморски сили с малки и подвижни лодки за война в морето, които ще имат въздушната подкрепа на Съединените щати.

И накрая, географията, която затруднява кацането на острова и населението, съставено от повече от милион и половина резервисти, биха направили задачата за нахлуване в Тайван почти титанична задача за цялата мощ на китайската армия.

Предишна статияРусия осъди атлетката Бритни Гринър на 9 години затвор, а Байдън настоява за „незабавно“ освобождаване
Следваща статияНинова: Смятаме за недопустима намесата на президентската институция във вътрешнопартийни дела на политически партии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук