Начало БЪЛГАРИЯ Съдът ще гледа регистрацията на „Продължаваме промяната“ като партия

Съдът ще гледа регистрацията на „Продължаваме промяната“ като партия

0

Софийският градски съд (СГС) ще гледа искането на „Продължаваме промяната“ за регистрацията ѝ като политическа партия.

От формацията на Кирил Петков и Асен Василев подадоха документи за вписване в регистъра на политическите партии буквално в последния възможен за това момент.

„Продължаваме Промяната“ проведе Учредителното си събрание, пет месеца след като спечели последните предсрочни парламентарни избори. Началото на партийното строителство беше поставено на 15 април в Конгресния център в Пловдив.

Избрани бяха – тясно ръководство – Изпълнителен съвет от 9 члена с мандат от 4 години, както и Национален съвет от 67 човека и със същия мандат. Очаквано съпредседатели станаха Кирил Петков и Асен Василев:

„Много често ме питат каква е философията на тази партия. Много просто – да си подредим държавата, да изчистим и да направим така, че да искаме да живеем в България и да се гордеем с това“, обясни философията на партията бившият финансов министър Асан Василев.

В последния ден от тримесечния срок за регистрация от „Продължаваме промяната“ внесоха в Софийския градски съд документите си.

Въпросът е с какво име иска да бъде вписана формацията, тъй като към това, с което е известна в публичното пространство, претенции и има кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Решението на СГС трябва да е факт до две седмици. То може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд. Цялата процедура отнема най-малко един месец.

Предишна статияИспания съобщава за първите 2 смъртни случая от хепатит с неизвестен произход: дете и бебе
Следваща статияПленум на БСП ще решава дали и как да накаже служебните министри Зарков, Лечева и Гечев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук