Начало НОВИНИ Тайванци след военните действия на Китай: „Тези комунисти много говорят, но нищо...

Тайванци след военните действия на Китай: „Тези комунисти много говорят, но нищо няма да направят“

0

На 2 август лидерът на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси направи кратко пътуване до Тайван въпреки постоянните заплахи от Китай, така че посещението да не се осъществи. За краткото време, през което представителят на Демократическата партия остана на острова, китайската армия разположи част от въздушните и военноморските си сили, за да обкръжи островната държава, която от своя страна подготви убежища в случай на атаки на азиатския гигант.

След като Пелоси пристигна на летище Соншан в Тайпе, Китай заяви, че ще проведе бойни учения край бреговете на Тайван. Това съобщение парализира морската индустрия на острова и затварянето на корабни маршрути в близост до територията му, маршрути, които са сред най-натоварените в света. Затварянето на тези маршрути засегна и тайванските рибари, които дадоха изявления пред BBC.

„Винаги ние, малките, страдаме, когато политиците се карат. Но какво да правим, сега е твърде опасно да излизаме ”, оплака се пред британските медии капитанът на една от лодките.

„Не знаем къде са забранените зони, така че трябва да правим каквото ни каже бреговата охрана“, каза друг рибар, който по-рано беше предупреден за опасността от един от бреговата охрана.

Много от интервюираните от BBC не вярват, че Китай желае да атакува Тайван. „Тия комунисти много говорят, но нищо не правят. 70 години живеем със заплахите им. Те са банда мафиоти“, заключи друг рибар. Истината е, че опасността ще остане скрита, докато Китай не приключи своите военни учения, договорени до неделя, 7 август.

Предишна статияИзраел твърди, че „не се страхува“ в лицето на напрежението около голям конфликт с Палестинския ислямски джихад
Следваща статия1566 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук