Начало БЪЛГАРИЯ Сачева: По време на ГЕРБ пътищата бяха поддържани и това беше един...

Сачева: По време на ГЕРБ пътищата бяха поддържани и това беше един от основните ни приоритети

0

„Протестите за неподдържани пътища и пътните инциденти ще продължат.“ Това заяви Деница Сачева от ГЕРБ в студиото на “Събуди се”. “Провал на предишното правителство е да намери начин да направи, така че фирмите да получат индексация за разходите , които имат и да не спират договорите” твърди Сачева.

“По време на ГЕРБ пътищата бяха поддържани и това беше един от основните ни приоритети”, добави тя и попита, защо “безопасността на пътя на българските граждани е изпаднала като приоритет от кабинета “Петков”.

“Независимо от това, че “Газпром” дава добри цени и досега е бил партньор на България, все пак това е компанията, която Путин използва за упражняване на външна политика. Това е недопустимо!”, категорична бе тя. “Идеалният вариант” би бил да има едно решение на общоевропейско ниво. “Но на този етап България трябва да направи така, че да гарантира доставките си на газ в дългосрочен период”, уточни Сачева.

“За мен остава изненада това, което правят бившите управляващи. От една страна приемат БСП за коалиционен партньор, а те са тези, които призовават за завръщане към “Газпром. От друга страна протестират срещу президента, който те самите избраха. Тук се вижда едно политическо двуличие”, каза още бившият социален министър.

“Ако говорим за модел ГЕРБ то нека споменем, че през последните 4 години управление на ГЕРБ, доходите на българските граждани се вдигнаха с 50% при 10 % инфлация, бяха увеличени разходите за образование с повече от 2 млрд. лева, по време на COVID кризата над 300 хил. рабoтни места бяха запазени, а днес заради цените на газа 250 хил. работни места са заплашени – това е моделът “ГЕРБ””, каза тя.

Източник: НОВА

Предишна статияОще четири кораба със зърно напускат Украйна, докато надеждите за стабилност на износа растат
Следваща статияРуските окупационни власти обвиняват Киев в нов удар срещу Запорожката АЕЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук