Начало БЪЛГАРИЯ Министърът Иван Шишков смени началника на ДНСК

Министърът Иван Шишков смени началника на ДНСК

0

Ключовата Дирекция за национален строителен контрол има нов ръководител.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков е освободил инж. Лиляна Петрова и е назначил за временен началник на ДНСК арх. Деляна Панайотова. Не е ясно какви са причините служебният министър да побърза да уволни инж. Петрова и да повери строителния контрол на архитектката Панайотова.

Лиляна Петрова пое дирекцията  на 31 декември 2021. Тогава тя замени арх. Влади Калинов, който бе отстранен от бившия регионален министър Гроздан Караджов. 
 

МРРБ представя новата ръководителка на ДНСК така:

Завършила е Университета по архитектура, строителство и геодезия през 2003 г. Има почти 20-годишен стаж в сферата на инвестиционното проектиране в строителството, притежава и значителен опит в администрацията. Работила е в Направление „Архитектура и градоустройство“ към Столична община. Била е главен архитект в община Хасково. Заемала е и длъжността началник на РДНСК Хасково и заместник-началник на ДНСК.

Тази сутрин министър Шишков каза, че е възможно да смени и ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“. 

Очевидно служебният кабинет е решен покрай основната си задача – организация на изборите,  да „изчегърта“ от администрацията  важните ръководители, назначени от правителството „Петков“. 

Предишна статияФБР претърсва дома на Тръмп във Флорида
Следваща статияМВР ще използва СРС-та за вота, за да хване лицата зад купувачите на гласове

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук