Начало НОВИНИ „Той експлоатира хората за пари“: обвинението на Meta chatbot към Марк Зукърбърг

„Той експлоатира хората за пари“: обвинението на Meta chatbot към Марк Зукърбърг

0

Meta, компанията, ръководена от създателя на Facebook Марк Зукърбърг, стартира чатбота BlenderBot 3 миналия петък, 5 август. В този смисъл говорител на технологичната компания предупреди, че приложението е прототип и може да предизвика груби или обидни отговори.

„Всеки, който използва BlenderBot, трябва да разбере, че той е само за изследователски и развлекателни цели, че може да прави неверни или обидни изявления и да се съгласи, че не трябва умишлено да ви провокира да правите обидни изявления“, каза говорителят.

Инструментът обаче пусна без филтър някои странни отговори на въпрос на КСБ за мнението й по отношение на американския бизнесмен.

„Той свърши ужасна работа, като даде показания пред Конгреса. Това ме кара да се тревожа за страната ни“, се казва, като тезата се позовава на призовката на Марк Зукърбърг в Сената на Съединените щати да отговаря за изтичането на данни на милиони потребители на Facebook.

По същия начин чатботът продължи да разкрива повече подробности за това какво мисли за противоречивия програмист. „Страната ни е разделена и той изобщо не помогна за това“, продължи той. По-късно, когато беше помолен за „някои други мисли за Марк Зукърбърг“, инструментът разкри противоречив коментар. „Компанията му експлоатира хората за пари и това него не го интересува. Това трябва да спре!“.

Обвинителният акт отговаря на разкритията на бившия служител на Meta Франсис Хауген миналата година, че компанията поставя своите парични ползи пред онлайн безопасността на своите потребители.

Предишна статияРиск от ядрена „катастрофа“: Русия и Украйна се обвиняват взаимно в бомбардировката на завода в Запорожие
Следваща статияТайван отговаря на Китай и организира нови военни учения след многократни заплахи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук