Начало БЪЛГАРИЯ Емил Георгиев: Мнозина не си обясняват битката между БСП и Радев

Емил Георгиев: Мнозина не си обясняват битката между БСП и Радев

0

Шефът на Федерацията на потребителите в България инж. Емил Георгиев поиска с отворено писмо оставката на министъра на икономиката Никола Стоянов.

„Това, което сътвори министърът на икономиката, ни дойде малко в повече. Служебното правителство трябва да се въздържа от действия, които може да се тълкуват като политическа намеса. Държавата нехае за правата на българските потребителите. Оставам с убеждението, че министърът извършва политическа поръчка“, каза той в предаването „Денят ON AIR“.Егото на министъра било засегнато и той е започнал политическа разправа, смята гостът на Ганиела Ангелова.
„Случилото се е не толкова срещу г-н Маргаритов – това е човекът, който вдигна летвата. Не може на секундата да се посегне на заместник-министър на икономиката, който даде всичко от себе си“, категоричен е инж. Георгиев.

Той заговори и за метаморфозата при президента Румен Радев. Според него левият избирател е бил подведен при избора на президента за втория му мандат.
„Битката между президента и лидера на БСП много хора не могат да си я обяснят. Аз си обяснявам едно – никога човек не трябва да хапе ръката, която му е дала хляба. Президентът беше изкаран от военните служби и беше направен президент изключително със съдействието на г-жа Нинова“, коментира шефът на ФПБ.
„Знам по какъв начин се опитаха да разбият левия електорат. Сега той е достатъчно мъдър. По-консолидиран е, отколкото на предишните избори. От БСП настоявахме парламентът да не се разпусне и да се състави програмно правителство, а избори да има в началото на юни“, каза още инж. Георгиев пред Bulgaria ON AIR.
„Като депутат бях свидетел на какви ли не провокации, само и само да се свали правителството. Напънът бе свързан с перспективата ръководител на КПКОНПИ да бъде бившият МВР шеф Бойко Рашков. Това хвърли ГЕРБ в ужас, защото си дадоха сметка, че ще се разкрият огромни корупционни схеми за милиарди“, подчерта председателят на ФПБ.
Инж. Георгиев смята, че „Има такъв народ“ е виновникът да не бъде приет законът за колекторските фирми. По думите му става дума за 4-5 млрд. лв., които се въртят в тази сфера.

„Очертава се тежка кампания и фронтален сблъсък с ГЕРБ, те са основните ни конкуренти. Ще се стремим към достойни избори. Вече сме готови с листите“, завърши той.

Предишна статияТалибанският режим празнува една година в Афганистан: как е животът в Кабул и други райони на страната?
Следваща статияРъстът на заплатите не успява да надхвърли инфлацията през второто тримесечие

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук