Начало НОВИНИ Зеленски предупреждава украинците да стоят далеч от „окупираните райони“ от Русия

Зеленски предупреждава украинците да стоят далеч от „окупираните райони“ от Русия

0

През последните няколко часа бяха регистрирани различни експлозии на полуостров Крим – днес под суверенитета на руското правителство – и украинските територии Донбас и Харков. Поради тази причина президентът на Украйна Володимир Зеленски предупреди украинското население, живеещо в близост до спорните територии, да се отдалечи от районите, окупирани от руските войски, за да се избегнат повече смъртни случаи в средата на войната.

По отношение на случващото се в Крим украинският президент обясни, че „всички взривове имат едно и също значение: унищожаване на логистиката на окупаторите, техните боеприпаси, военна техника (…), командни пунктове“. Притесненията са, че руснаците ще продължат с военните атаки, за които Зеленски остава твърд в искането за санкции на Русия от международната общност.

„Моля, не се приближавайте до военните съоръжения на руската армия и всички онези места, където те съхраняват боеприпаси и оборудване, където имат щабове“, беше молбата на украинския президент, който също призова гражданите си да „бъдат много внимателни ”.

Какво се случва в Крим?
Миналия вторник, 16 август, властите на полуострова съобщиха за експлозия в склад за боеприпаси, принадлежащ на руска военна база в района на Джанкой, северно от Крим. Преди седмица подобно събитие се случи на военно летище, разположено в западната част на региона.

Сред последствията от последната експлозия първоначално беше съобщено, че двама души са тежко ранени: единият с наранявания поради изхвърлени от експлозията парчета, а вторият поради стена, паднала върху него след експлозията. Часове по-късно е потвърдена смъртта на гражданин и още ранени.

„Повече от 3000 души бяха евакуирани от селата Майское и Азовское. Те са настанени в различни центрове за временно настаняване, главно в училища“, каза губернаторът на Крим Сергей Аксенов, цитиран от агенция ТАСС.

Предишна статияУкрайна осъжда „безпрецедентната“ руска кибератака и Русия вижда „саботаж“ в експлозията в Крим
Следваща статия24 партии и 7 коалиции ще участват в парламентарния вот през октомври

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук