Начало БЪЛГАРИЯ Димитър Илиев: АПИ е в абсолютна безпомощност

Димитър Илиев: АПИ е в абсолютна безпомощност

0
В Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, (б.р. където Илиев беше зам.-директор) видях пълно безхаберие, абсолютно никаква воля от страна на институциите. Държавната институция е свършила страхотна работа и то преди мен. Тя е разписала планове и проекти, които обаче няма кой да изпълни. Институциите, които трябва да вкарат в действие тези неща, там нещата се прекъсват.

Това заяви в ефира на bTV бившият зам.-председателят на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Димитър Илиев.

„За тези 2,5 месеца (б.р., през които е заемел поста) не можах да изправя един от съборените знаци, не можахме да измием мантинелите, да запълним дупки. Проблемът с пътната безопасност е доста по-широкообхватен. Много години назад във времето темата е била неглижирана. В момента нещата не са така, има значително подобрение в тази посока, но тук пък идва ефектът на цунамито, защото берем плодовете на годините безхаберие“, разказа още Илиев.

По думите му АПИ е докарана до състояние на абсолютна безпомощност: „Тя е просто едно разпределително дружество на пари и ако трябва сами те нещо да направят – не могат“.

„Толкова много мъка и човешки драми има по пътищата, които ми натежаха изключително много, защото уж съм на позиция, на която мога да допринеса и да направя нещо полезно“, каза още той.

Димитър Илиев заяви, че не иска да бъде народен представител, но помага на „Продължаваме Промяната“ и искрено се надява те да спечелят изборите.

Предишна статия145 години от Шипченската епопея
Следваща статияВячеслав Володин: Газът в САЩ струва $ 333 за 1000 куб. м. Вашингтон го продава на Европа 7,3 пъти по-скъпо

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук