Начало НОВИНИ Зеленски предупреждава, че Русия може да направи нещо жестоко в чест на...

Зеленски предупреждава, че Русия може да направи нещо жестоко в чест на независимостта на Украйна

0

Украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че следващата седмица, когато страната му празнува Деня на независимостта на 24 август, Русия може да се опита да направи нещо „особено жестоко“.

„Следващата седмица е много важна за всички нас, за страната ни. Предстои Денят на нашето знаме, Денят на нашата независимост. Почитането на ветераните от войната за свободата на Украйна напредва“, каза Зеленски в обичайната си вечерна реч, разпространена от официалните медии.

Той обаче предупреди, че „трябва да сме наясно, че тази седмица Русия може да се опита да направи нещо особено неприятно, нещо особено жестоко“, като същевременно отбеляза, че този ден ще бъде „като всяка друга седмица през тези шест месеца“.

Зеленски заклейми, че една от „ключовите задачи на врага е да унижи украинците, да обезцени техните способности, техните герои, да посее отчаяние, страх и да посее конфликт“. Президентът добави, че тази година е „наистина специална“, като се има предвид, че „можете буквално да почувствате във въздуха на Крим, че окупацията там е временна и че Украйна се завръща“.

Владимир Зеленски също обяви, че „няма да има повече разговори“ с Русия, ако нейните власти проведат „показателен съд“ срещу украински пленници в окупирания град Мариупол.

„Реакцията на страната ни ще бъде абсолютно ясна. Ако се стигне до този подъл процес, ако нашият народ бъде докаран до този етап в нарушение на всички споразумения, всички международни норми, ако има злоупотреби… Това ще е границата, отвъд която преговорите са невъзможни. Русия ще се изолира от преговорите. Няма да има повече разговори. Държавата ни каза всичко“, предупреди президентът в обичайната си вечерна реч.

Предишна статияВълна от възмущение в Русия след убийството на Дария Дугина, дъщеря на съюзника на Путин
Следваща статияИмран Хан: Пакистанската полиция обвини бившия премиер в терористичен акт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук