Начало НОВИНИ Даря Дугина: Обвинението в убийство на Москва е измислица, казва Украйна

Даря Дугина: Обвинението в убийство на Москва е измислица, казва Украйна

0

Украински официални лица се подиграха на обвинението на Русия, че украински специални служби стоят зад убийството на Даря Дугина, дъщеря на ултранационалист.

„Ние не работим по този начин“, каза секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Алексей Данилов.

Панихида за 29-годишната Дугина се проведе в Москва във днес.

Дугина, коментатор в руски националистически телевизионен канал, загина, когато колата й се взриви в покрайнините на Москва.

Влиятелният й баща Александър Дугин може би е бил целта на атаката. Твърди се, че неговите експанзионистични идеи за Нова Русия или „Новоросия“ на украинска територия са повлияли на анексирането на Крим от президента Владимир Путин през 2014 г.

Президентът Путин осъди „гнусното, жестоко престъпление“ и посмъртно награди Дугина с Орден за храброст.

60-годишният й баща й отдаде почит като „изгряваща звезда в началото на нейния път“. Тя беше брутално убита пред него от враговете на Русия, каза той и продължи да призовава за победа над Украйна.

В Киев секретарят на Съвета за сигурност и отбрана каза, че Украйна няма нищо общо с бомбардировката: „Имаме по-важни задачи за нашите момчета и момичета… ФСБ направи това и сега предполага, че някой от нашите хора го е направил“, каза той пред украинската телевизия.

Съветникът на президентската канцелария Михайло Подоляк каза, че руската „пропаганда живее в измислен свят“, добавяйки, че атентатът с кола бомба е част от борбата в руските специални служби.

Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) заяви, че е разкрила случая и обвини пряко Украйна. Твърденията му бяха широко отразени от държавната телевизия, а прокремълски коментатори призоваха за незабавно отмъщение.

Предишна статияПутин нарече „подло престъпление“ смъртта на Даря Дугина, дъщерята на „идеолога“ на Русия
Следваща статияБорисов: Кирил и Асен ни поставиха в това положение – да нямаме слотове, да нямаме танкери и да нямаме договор с „Газпром“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук