Начало НОВИНИ Президентът Джо Байдън нарежда сирийски бомбардировки срещу подкрепящи Иран групи

Президентът Джо Байдън нарежда сирийски бомбардировки срещу подкрепящи Иран групи

0

Президентът на Съединените щати Джо Байдън нареди да се извършат прецизни атаки в сирийския град Дейр ал Зур срещу групировки, базирани в района, които са подкрепяни от иранския режим, съобщи Централното командване на въоръжените сили на САЩ (CENTCOM). 

„Под ръководството на президента Байдън военните сили на САЩ извършиха (във вторник) прецизни въздушни удари в Дейр ал Зур, Сирия“, се посочва в бележката, подписана от полковник Джо Бучино, който подчертава, че няма жертви.

„Прецизните удари са предназначени да защитят американските сили от атаки като тези на 15 август срещу американски персонал от подкрепяни от Иран групи“, добави CENTCOM.

Той също така поясни, че Съединените щати са насочени към конкретни инфраструктурни съоръжения, използвани от групи, свързани с Корпуса на гвардейците на ислямската революция на Иран.

Според Бучино атаките са били необходими за защита и защита на американския персонал. „Съединените щати предприеха умишлени и пропорционални стъпки, насочени към ограничаване на риска от ескалация и минимизиране на риска от жертви“, каза той.

„Президентът Байдън нареди тези атаки… за защита на персонала на САЩ чрез прекъсване или възпиране на атаки от подкрепяни от Иран групи“, добави той, преди да поясни, че Вашингтон „не търси конфликт, но ще продължи да предприема необходимите действия мерки за защита и защита на нашия народ.

Бучино каза също пред CNN, че Съединените щати са атакували група бункери, използвани за съхранение на боеприпаси и логистична подкрепа от подкрепяни от Иран групи в Сирия.

Американската армия е наблюдавала обстойно общо 13 бункера в същия комплекс, според Бучино, като е прекарала над 400 часа наблюдение.

Предишна статияСлед 6 месеца война Украйна обещава да се бие „докрай“ в деня на своята независимост
Следваща статияНад 350 кг канабис бе открит при полицейска операция в Бобошево

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук