Начало НОВИНИ Байдън опрощава част от студентските заеми на студенти в САЩ

Байдън опрощава част от студентските заеми на студенти в САЩ

0

Този четвъртък, 25 август, президентът на Съединените щати Джо Байдън обяви, че ще изпълни едно от предизборните си обещания: анулира до 10 000 долара дълг на студент за тези, които печелят по-малко от 125 000 годишно. Тази цифра ще се удвои за студенти с стипендия Pell, предназначена за хора с малко ресурси.

„По време на моята президентска кампания поех ангажимент да облекча студентския дълг и днес спазвам това обещание. Използвайки пълномощията, които Конгресът даде на Министерството на образованието, ще опростим 10 000 долара неизплатени федерални студентски заеми“, каза Байдън на пресконференция.

Смята се, че 43 милиона американци дължат общо 1600 милиона долара за стипендии и това е една от най-големите помощи, които страната дава, предаде Euro News.

„Политически, това беше наистина трънлив въпрос за президента Байдън. Републиканците се противопоставят на всякаква форма на анулиране на студентски дълг. Казват, че това е вид несправедлива милостиня.Вляво има различни мнения. Най-крайни са групите, които казват, че 50 000 е минимумът на човек, който президентът Байдън трябва да отмени “, обясни Колин Бинкли, журналист, специализиран в образованието за агенция Асошиейтед прес.

Междувременно президентът на САЩ подписа важен законопроект за изменението на климата и разходите за здравеопазване миналата седмица. Това ще даде нов тласък на демократите към междинните избори, особено поради младите гласове.

Предишна статияЕкологична катастрофа в Европа: 300 тона риба умират заради замърсена река
Следваща статияОще руски войски и атомна тревога на фронта на войната

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук