Начало БЪЛГАРИЯ Михаил Миков: Честата смяна на политици и ръководство в МВР води до...

Михаил Миков: Честата смяна на политици и ръководство в МВР води до нестабилност

0

Честата смяна на политици и политическо ръководство в МВР води до нестабилност на началниците, демотивация на състава и служителите на МВР, които се стремят към дълга кариера в полицията.

Такова мнение изрази бившият вътрешен министър Михаил Миков в студиото на “Здравей, България” по Нова телевизия и апелира да се търси системно решение на проблема.

“Не мисля, че има човек в България, който да не е забелязал, че у нас законът не е на почит. Ние сме възпитавани така в продължение на години. Това неуважение е свойствено да се пренася и към хората, които идват като туристи или бежанци в България. Подобни неща са се случвали и преди”, каза Емануил Йорданов, също бивш силов министър.

“Проблемът с нелегалната миграция не е само по южната граница, а по северната и западната също. Българското общество трайно стигматизира МВР”, заяви Миков. По думите му събитията по площадите на София са “сатанизирали полицаите”.

“Полицаите са нападани не само от нелегални мигранти, а от всякакви пияни панаирджии. И трябва да стане такъв трагичен случай, за да можем да започнем разговор по въпроса как българското общество уважава закона и институциите”, допълни той.

Според Йорданов проблемът не е само в ръководството на “Гранична полиция”. “Навсякъде трябва да търсим проблема, защото не може само бившият шеф на “Гранична полиция” да е виновен. Не винаги виновните лица са на високото ниво”, каза той.

А Миков призова България да бъде по-настоятелна пред Европа и да търси европейска солидарност.

Предишна статия15-годишен сириец карал автобуса с мигранти в Бургас
Следваща статияГермания няма да доставя на Украйна оръжия, с които може да удари Русия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук