Начало НОВИНИ Още руски войски и атомна тревога на фронта на войната

Още руски войски и атомна тревога на фронта на войната

0

Президентът Владимир Путин обяви увеличаване на броя на войниците, които съставляват неговата армия, точно когато украинците и техните западни съюзници очакват неизбежна промяна в стратегията на Русия в лицето на стабилизирането на фронта.

Руската армия ще има 1 150 628 войници от 1 януари, със 137 000 повече от сега, в момент, когато Москва не е в състояние да изпълни целта си да „освободи“ Донбас и да сломи украинската съпротива на юг.

На свой ред напрежението около атомната електроцентрала Запорожие, също в Южна Украйна, чиито оператори изключиха два от нейните реактори от общата електрическа мрежа в четвъртък, което беше потвърдено както от украинската атомна агенция Енергоатом, така и от местната про- руски власти.

За първи път в историята това се случва в най-голямата атомна централа в Европа, сцената през август на множество атаки, в които и двете страни се обвиняват взаимно. Причината е пожарът в близост до централата, който според Енергоатом е причинен от атаките на руската артилерия.

Междувременно проруската регионална администрация, която обвини киев за проблема, увери, че един от реакторите вече е включен отново.

Малко преди прекъсването проруските власти съобщиха, че градовете Херсон и Мелитопол в Запорожието са останали без електричество.

В същото време украинският президент Зеленски обвини Москва предния ден, че „поставя света на ръба на радиоактивна катастрофа“, докато руският говорител на отбраната Игор Конашенков днес осъди новите украински атаки срещу град Енергодар и централата себе си..

От своя страна днес Съединените щати обвиниха Русия в „безотговорно поведение“ за ядрена сила и поискаха „незабавно да прекрати“ военните си операции в централата.

Малко преди това генералният директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Рафаел Гроси потвърди принципа на съгласие с Киев и Москва агенцията на ООН да извърши инспекция на централата „през ​​следващите дни“.

Предишна статияБайдън опрощава част от студентските заеми на студенти в САЩ
Следваща статияРадев на поклонението пред убитите двама полицаи: Те са чест и пример за всички нас

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук