Начало НОВИНИ Путин подписва указ за увеличаване на руската армия в пълно настъпление срещу...

Путин подписва указ за увеличаване на руската армия в пълно настъпление срещу Украйна

0

Руският президент Владимир Путин обяви увеличаване на броя на войниците, които съставляват неговата армия, точно когато украинците и техните западни съюзници очакват неизбежна промяна в стратегията на Русия в лицето на стабилизирането на фронта, особено в източната част на страната.

От 1 януари руската армия ще има 1 150 628 войници, със 137 000 повече от сега, в момент, когато Москва не е в състояние да изпълни целта си да „освободи“ Донбас и да сломи украинската съпротива на юг.

Повече от два милиона войници
С президентския указ през следващата година работната сила на въоръжените сили, съставена също от цивилен персонал, ще надхвърли два милиона души, въпреки че малко над половината ще бъдат войници.

От няколко месеца както украинското, така и западното разузнаване заклеймиха, че руската армия страда от остър недостиг на хора, проблем, който се влошава от отказа на Кремъл да обяви обща мобилизация.

Това мотивира създаването на десетки доброволчески патрули, някои от които вече са разположени в източната и южната част на Украйна, макар и с малко въздействие върху напредъка на руската офанзива.

Фактът, че мярката не влиза в сила до 2023 г., може да означава признание, че военната кампания ще продължи до следващата година, тъй като зимата е решаващ фактор в тази част на света, както беше показано с Наполеон през 1812 г. и Хитлер през 1943 г. -1945 г., чиито сили нахлуват в Русия, но по-късно са победени.

Както съобщиха днес украинските военновъздушни сили, Русия разполага с повече от 400 самолета и около 360 хеликоптера на границата, включително 150 щурмови хеликоптера като Ка-52.

Заплахата от широкомащабна атака по случай Деня на независимостта на Украйна в сряда и шестмесечни боеве не бяха реализирани, въпреки че руската авиация извърши почти 200 полета, включително бомбардировачи, много от които не включваха изстрелване на ракети.

Най-значимата атака, извършена от Русия, беше насочена към военна колона на гара в района на Днепропетровск, което би причинило повече от 200 жертви на врага, според Министерството на отбраната.

Киев потвърди, че атаката е била насочена срещу цивилни и е причинила смъртта на 25 души, включително две деца на 6 и 11 години.

Говорителят на украинската отбрана Ирик Сак коментира пред EFE, че информацията от Москва за 200 убити украински войници е още една „лъжа“, идваща от „държава терорист“.

Той добави, че през тези 183 дни на битка само пет от всеки 100 цели, атакувани от врага, са били военни, което потвърждава, че Русия „е страна, която не знае как да се бие и вместо това разчита на терор“.

Организацията Human Rights Watch (HRW) обвини Русия в масово използване на касетъчни боеприпаси, които са забранени от международното право, в Украйна.

Междувременно украинската армия продължи своите диверсионни действия срещу руските вериги за доставки на река Днепър, в южния район на Херсон, където отново удариха Антоновския мост в четвъртък, предотвратявайки ремонта му от вражеските войски.

Предишна статияПетима са задържани за катастрофата, убила двама полицаи
Следваща статия15-годишен сириец карал автобуса с мигранти в Бургас

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук