Начало НОВИНИ Американското разузнаване ще прецени дали Тръмп е застрашил страната

Американското разузнаване ще прецени дали Тръмп е застрашил страната

0

Разузнаването на Съединените щати ще прецени дали сигурността на страната е могла да бъде застрашена със строго секретните документи, които бившият президент Доналд Тръмп (2017-2021) е съхранявал без разрешение в резиденцията си Мар-а-Лаго, съобщи CNN.

Според тези медии директорът на американското разузнаване Аврил Хейнс е изпратила писмо до група законодатели, за да ги информира, че нейната служба ще извърши „оценка“ на рисковете за сигурността на Съединените щати, които биха могли да доведат до от разкриването на документите, с които Тръмп разполага.

Досега не е известно защо бившият президент е имал тези документи в Мар-а-Лаго (Флорида) и кой е имал достъп до тяхното съдържание.

Това е първият път, когато американското разузнаване допуска възможността сигурността на страната да е била застрашена от файловете, които Тръмп е имал в имението му във Флорида и които са били открити от ФБР по време на обиск на 8 август миналата година.

Информацията, която Министерството на правосъдието публикува досега, показва, че Тръмп и обкръжението му може да бъдат разследвани за три престъпления: възпрепятстване на правосъдието, унищожаване на документи и нарушаване на закона за шпионажа, които предвиждат присъди затвор.

Според Politico и CNN Хейнс е изпратил писма до председателя на комисията за правителствен надзор в Камарата на представителите Каролин Малоуни и до председателя на комисията по разузнаване в Камарата на представителите.

В изявление Малоуни и Шиф приветстваха решението на американското разузнаване да започне разследване за оценка на възможните щети за сигурността на страната и призоваха разследването да продължи бързо.

Съобщението за разследването съвпада с публикуването в петък по заповед на съдия на доклада, който послужи за оправдание на претърсването на ФБР в имението на Тръмп в Мар-а-Лаго, но документът имаше половината от съдържанието, задраскано, така че Най-важните подробности от разследването на ФБР остават неизвестни.

Бившият президент отговаря с пародия
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп (2017-2021) се подигра този петък с разкриването на редактирана версия на документа с причините, които оправдават претърсването на имението му във Флорида с пародия, публикувана в социалната мрежа на неговата собственост TruthSocial.

Бившият президент публикува съобщение, което гласи „Те оставиха страница!“ което той придружи с изображението на предимно цензуриран текст (имитирайки стила на съдебния доклад), в който единствените видими думи бяха „направете САЩ отново велики“, негово мото в предизборната кампания през 2016 г.

Предишна статияАтаките срещу Запорожката атомна електроцентрала създават риск от „разпръскване на радиоактивни вещества“
Следваща статияВойната в Украйна: стремежът към набиране на персонал от Русия е малко вероятно да окаже влияние – Обединеното кралство

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук