Начало НОВИНИ Путин: „Горбачов беше политик, който силно повлия на световната история“

Путин: „Горбачов беше политик, който силно повлия на световната история“

0

Руският президент Владимир Путин каза на 31 август, че последният съветски лидер Михаил Горбачов, който почина във вторник на 91-годишна възраст, е бил политик, който е оказал голямо влияние върху хода на световната история.

„Михаил Горбачов беше политик и държавник, който оказа голямо влияние върху хода на световната история“, се казва в съболезнователна телеграма на държавния глава, публикувана на официалния сайт на Кремъл.

Путин подчерта, че Горбачов ръководи страната в „период на сложни и драматични промени, на широкообхватни социални, икономически и външнополитически предизвикателства“.

„Той дълбоко разбираше необходимостта от реформи и се опитваше да предложи свои решения на належащите проблеми“, добави той.

Руският президент изтъкна по-специално „голямата хуманитарна, благотворителна и просветителска дейност, която Михаил Сергеевич Горбачов извърши през последните години“.

Министър-председателят Михаил Мишустин заяви от своя страна, че Горбачов „олицетворява глобалните промени, настъпили в Русия и света“.

Фондацията Горбачов съобщи, че последният съветски лидер ще бъде погребан до останките на съпругата си Раиса Горбачов.

С информация от EFE

Предишна статияНапрежение в Тайван: Тайпе нарежда предупредителни изстрели поради присъствието на китайски дронове
Следваща статияБорисов: С „Газпром“ ние повече не трябва да имаме работа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук