Начало НОВИНИ Президентът на руската петролна компания Лукойл почина, след като падна от прозореца...

Президентът на руската петролна компания Лукойл почина, след като падна от прозореца на болница

0

Президентът на руската петролна компания Лукойл Равил Маганов почина този четвъртък, 1 септември, след като падна през прозореца на Московската централна клинична болница, болница, в която беше приет; съобщиха руските агенции Интерфакс и ТАСС.

„Маганов падна от прозореца на стаята си в ЦКБ тази сутрин. Той почина от нараняванията си“, каза анонимен източник пред Интерфакс.

Агенция ТАСС посочи, че според източници от правоохранителните органи събитието е станало в 7:00 часа (московско време) и че става дума за самоубийство.

Според същия източник 67-годишният Маганов е бил хоспитализиран с инфаркт и е пиел антидепресанти.

Президентът на Лукойл работи от 1993 г. в петролната компания на ръководни позиции. Той беше първият изпълнителен вицепрезидент и ръководеше проучването и производството.

През 2020 г. бордът на директорите на Лукойл назначи Маганов за председател на мястото на Валери Грайфер, който почина през април същата година. Часове по-късно петролната компания беше „натъжена“ от смъртта на Маганов, който „почина след тежко боледуване“.

„Равил Улфатович има безценен принос не само за развитието на компанията, но и за цялата руска петролна и газова индустрия“, отбелязва Лукойл.

„Благодарение на управленския талант на Равил Маганов Лукойл бързо се превърна от малка петролна компания в една от водещите световни енергийни компании (…)“, добавиха те за своя президент, който започна като оператор на петрол полета и по-късно той ръководи асоциацията Langepasneftegaz, една от трите производствени компании, които започнаха историята на Лукойл.

Бордът на директорите на руската петролна компания Лукойл, ръководен от Равил Маганов, който почина в четвъртък, беше критичен към руската военна кампания в Украйна.

„Бордът на директорите на Лукойл изразява дълбоката си загриженост относно трагичните събития в Украйна. Като се застъпваме за възможно най-бързо прекратяване на въоръжения конфликт, ние изразяваме нашата искрена солидарност с всички жертви, засегнати от тази трагедия“, се казва в изявлението на Лукойл, публикувано на 3 март.

Ръководството на Лукойл тогава подчерта, че прави всичко по силите си, за да продължи дейността си в страните и регионите, в които присъства, като същевременно потвърди ангажимента си „към мисията си на надежден доставчик на енергия за потребителите по целия свят“.

Предишна статияДНЕС: Оранжев код за опасни валежи и гръмотевични бури
Следваща статияКитай блокира град с 20 милиона души заради ново огнище на COVID-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук