Начало БЪЛГАРИЯ Рашков: Възможно е ПП да платят цената за поведението на някои от...

Рашков: Възможно е ПП да платят цената за поведението на някои от досегашните си коалиционни партньори.

0

Възможно е отново да се наложи коалиционно управление и да бъдем изправени пред нестабилно мнозинство. Това не бива да ни плаши и отчайва. Политиците обаче трябва да си направят изводите от факта, че българските граждани трудно избират хора, които да ги ръководят. Това заяви водачът на листата на „Продължаваме Промяната” в Перник Бойко Рашков в ефира на „Здравей, България”.

Той допусна вероятността ПП да платят цената за поведението на някои от досегашните си коалиционни партньори.

„Пресилени са мрачните прогнози за започващата предизборна кампания. Политическият сезон ще протече нормално и не споделям опасенията, че ще има някакво ожесточение. Няма място за песимизъм. Българските избиратели имат пред себе си една перспективна партия, способна да се грижи за избирателите и да подобри стандарта им на живот”, каза още Рашков.

Според него кризисните моменти напоследък са спомогнали за избледняването на някои проблеми, с които властимащите са се занимавали сериозно в двата служебни кабинета миналата година.

Рашков отново подчерта, че са нужни сериозни промени в Закона за КПКОНПИ. „Комисията трябва да се включи в антикорупционната дейност. Досега, тъй като съставът ѝ беше избран от ГЕРБ и ДПС, тя услужливо не извършваше проверки спрямо високопоставени лица”, коментира още бившият вътрешен министър.

Той бе категоричен, че ако ПП успее да състави правителство след изборите на 2 октомври, ще продължи работата си по това „да се възстанови контролът върху всички структури на граничните пунктове”.
Рашков коментира и последното изследване на социологическа агенция „Тренд”, според което ГЕРБ води пред ПП с 5%. „Това проучване е направено твърде рано, доста преди вота”, каза водачът на листа.

Предишна статияСтартира предизборната кампанията за вота на 2 октомври
Следваща статияДжо Байдън: Идеологията на Тръмп застрашава демокрацията в САЩ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук