Начало БЪЛГАРИЯ Министър Демерджиев: Ще има дисциплинарно уволнени полицаи по случая ”Семерджиев”

Министър Демерджиев: Ще има дисциплинарно уволнени полицаи по случая ”Семерджиев”

0
Вътрешният министър Иван Демерджиев каза, че ще има уволнен полицай по случая ”Семерджив” свързан с катастрофата и убийството на ”Черни връх” в София. Но не пожела да каже дали това ще е полицайката Симона Радева. Той посочи още, че вече има доказателства и за участието на някои служители на средно ниво в МВР, които са участвали в трафика на мигранти и за които също ще има наказания.

До 12 септември е удължена проверката срещу полицайката Симона Радева и още един служител на МВР заради катастрофата на столичния бул. „Черни връх“, при която бившият футболист Георги Семерджиев уби две момичета. Според вътрешния министър те се проверяват дали са помогнали на Семерджиев да избяга от местопрестъплението.

Демерджиев отбеляза, че 250 служители на „Гранична полиция“ са изтеглени от границата за изброите и ще бъдат смеенни с кадри на Министерство на отбраната.

Вътрешният министър коментира и обстановката в страната след обилните дъждове, които предизвикаха наводнения на места в петък. „Хубавото, което видях, е изключително бърза реакция и взаимопомощ между различните звена на МВР, Министерството на отбраната, както и една аварийно-спасителна група към Столичната община, членовете на която изключително адекватно помагаха на място”, каза министърът.

По думите на Демерджиев в района все още има къщи, които не са проверени. „След като водата се оттегли, започна проверка на къщите, през които е преминало значително количество и не са били огледани”, подчерта той. Няма загинали хора в следствие на бедствието няма и сериозно пострадали, увери министърът на вътрешните работи.

Той не скри, че има много сериозни материални щети. „Реката се е изливала по улиците. Течението, неговата сила е носила дървета, коли. Много дървета са свалени от планината. Едно от оплакванията на местните хора, което ще бъде проверено, е, че е допринесла сечта в района”, заяви Демерджиев. Той е категоричен, че предстои проверка по това подозрение. „Тече разследване. И вчера не се срещнах с представителите на следствието, но ще има координация”, обеща ресорният министър.

Иван Демерджиев коментира и зачестилите напоследък нарушения по пътищата, някои от които станали и причина за трагични инциденти. По думите му мерките, които от МВР са въвели, дават ефект. Той подчерта, че 130 екипа осъществяват линеен контрол, а над 9 хиляди са проверените водачи. Тези действия ще продължат, увери вътрешният министър. „Вторият въпрос касае действията на съдебната система. Натъкнах се на много леки присъди с алогични мотиви, но това е за органите на съдебната власт. Ще обърнем внимание и ще преценим има ли необходимост от законодателни изменения. Действително наказаните лица са твърде малко. Наказанията са занижени. Ставаме свидетели на тежки произшествия”, не скри ръководителят на МВР.

Предишна статияГеорги Георгиев: Задълженията на „Топлофикация София“ са в размер на 480 млн. лева.
Следваща статияПосланикът на САЩ в Русия напусна завинаги Москва

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук