Начало НОВИНИ Църквата трябва да има „нулева толерантност“ към сексуалното насилие, настоя папа Франциск

Църквата трябва да има „нулева толерантност“ към сексуалното насилие, настоя папа Франциск

0

Католическата църква трябва да третира случаите на сексуално насилие с политика на „нулева толерантност“, потвърди отново папа Франциск, който нарече сексуалното насилие „чудовищно“ по време на интервю, предложено на португалски телевизионен канал.

„Едно нещо, което е много ясно, е нулевата толерантност. Един свещеник не може да остане свещеник, ако е насилник. Не може, защото е болен или престъпник“, заяви папата по време на интервюто за TVI/CNN Portugal, откъси от което бяха публикувани на уебсайта на канала. „Това е чудовище“, добави той.

В Португалия независима комисия вече е започнала да работи за разследване на предполагаеми случаи на сексуално посегателство, извършени в Католическата църква. Делегацията вече е събрала около 400 свидетелства, 17 от които са докладвани на съдебната система, посочи наскоро Педро Стреч, детски психиатър, който ръководи тази работна група, който планира да публикува заключенията си до края на годината.

Франциск каза още, че планира да посети Португалия по време на следващите Световни младежки дни (WYD), глобална среща на католическата младеж, която ще се проведе от 1 до 6 август 2023 г. Това събитие трябваше да се проведе в началото на август, но беше отложено причина за пандемията от COVID-19.

Предишна статияПосланикът на САЩ в Русия напусна завинаги Москва
Следваща статияВойната в Украйна: Русия иска да унищожи нормалния живот на европейците, предупреждава Зеленски

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук