Начало НОВИНИ Владимир Путин става свидетел на големи военни маневри с китайски сили

Владимир Путин става свидетел на големи военни маневри с китайски сили

0

Руският президент Владимир Путин пътува до Далечния изток на Русия във вторник, 6 септември, за да стане свидетел на мащабни военни учения с няколко съюзнически страни, включително Китай, в момент, когато Москва търси сближаване с Азия пред лицето на западните санкции.

Русия е все по-изолирана поради напрежението със западните страни, които засилиха санкциите, откакто Москва започна специалната операция в Украйна на 24 февруари.

Подложен на безпрецедентна литания от санкции от Вашингтон и Брюксел, Путин се опита да достигне до страни в Африка, Южна Америка и Азия и Китай.

Във вторник Путин стана свидетел на военни учения, наречени „Восток-2002“, проведени в няколко тренировъчни лагера в Далечния изток на Русия и във водите край източното й крайбрежие, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред местните информационни агенции.

Путин се срещна във военния лагер Сергуевски с министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов и е планирано да наблюдава финалната фаза на ученията по-късно, каза Песков.

Военните учения започнаха на 1 септември и ще продължат до 7 септември, сряда, с над 50 000 войници и над 5000 единици военна техника, включително 140 самолета и 60 кораба.

Сред участващите страни са няколко съседни на Русия, както и Сирия, Индия и нейният ключов съюзник Китай.

Последният път, когато Русия предприе подобни действия, беше през 2018 г. Визитата на Путин в Далечния изток ще продължи в сряда в пристанищния град Владивосток, където той трябва да говори на Източния икономически форум.

Повече от 5000 души ще участват в четиридневния форум, който започна в понеделник с голяма делегация от Китай, според Кремъл.

В рамките на пленарната сесия на форума Путин ще се срещне с китайския законодател Ли Джаншу, номер три в йерархията на китайското правителство.

Ли е най-високопоставеният служител на Китайската комунистическа партия, пътувал до Русия след военната намеса на Москва в Украйна.

Предишна статияРусия няма да възобнови доставките на газ за Европа, докато санкциите не бъдат премахнати
Следваща статияГорски служители от „ДГС Дупница“ задържаха автомобил с дърва

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук