Начало БЪЛГАРИЯ Йотова: Една от най-големите грешки на предишното управление е незнанието да се...

Йотова: Една от най-големите грешки на предишното управление е незнанието да се управлява

0

В първото издание на „Интервюто в Новините на NOVA“ журналистът Николай Дойнов разговаря с вицепрезидента на Република България Илияна Йотова.

Тя коментира газовата криза с думите: „Как се спира зависимостта от „Газпром” когато ние сме продължили да купуваме газ пак от „Газпром”, само че малко по-скъпо през няколко посреднически фирми. Никой не е казал, че панацеята е „Газпром”, коментира Йотова в първото издание на „Интервюто в Новините на NOVA“. 

„За да си осигурим отоплителния сезон, трябва да намерим най-добрите условия. Очевидно ще бъде микс от всички тези възможности”, твърди тя, като допълни, че правителството ни е трябвало не да бърза, а да изчака партньорите си от Европейския съюз, с които да имаме една обща европейска политика по отношение на плащанията към „Газпром”.

„Една от най-големите грешки на предишното управление е незнанието да се управлява”, категорична беше тя. Попитана дали българският президент е знаел за идеята страната ни да стане президентска република, категорична бе Йотова. 

Вицепрезидентът коментира и водното бедствие, което сполетя няколко села в Карловско. „Това е следствие от несвършената работа. Има четири неща, които са задължителни и трябва да се направят. Първо – ясно регламентиране кой трябва да се занимава с тази дейност. Второ – финансово обезпечаване. На трето място – немалко земеделска продукция пострада. Това е едно от нещата, които сега трябва да бъде направено – много бързо, много експедитивно да бъдат изчислени тези щети и съответно хората да бъдат компенсирани. И четвърто – България много рядко посяга към един друг инструмент, който съм виждала в предишната си практика много страни да прибягват и то успешно. Това е една много бърза калкулация на щетите и кандидатстване на Фонд „Солидарност”“, каза Илияна Йотова.

Източник: NOVA

Предишна статия724 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа
Следваща статия137 години от Съединението на България

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук