Начало НОВИНИ Кралица Елизабет II почина на 96-годишна възраст в резиденцията си в Балморал

Кралица Елизабет II почина на 96-годишна възраст в резиденцията си в Балморал

0

Кралица Елизабет II почина на 96-годишна възраст в резиденцията си в Балморал, придружена от децата и роднините си. От Бъкингамския дворец сутринта съобщиха, че „лекарите са загрижени за здравето на кралицата“.

Лекарите на кралица Елизабет II препоръчаха тя да бъде поставена под медицинско наблюдение в нейния шотландски замък Балморал, където децата и внуците й отидоха сред „дълбоката загриженост“ на страната.

Междувременно премиерът Лиз Тръс изрази загрижеността си за здравето на кралицата. „Цялата страна ще бъде дълбоко разтревожена от новините от Бъкингамския дворец този следобед“, написа тя в Туитър.
В линията на наследяване първи е Карлос, принц на Уелс и най-голям син на кралицата, който е наследник от 3-годишна възраст. Той е и първият, получил университетска диплома, а от 2005 г. е женен за Комила, херцогинята на Корнуол.

Елизабет Александра Мери е родена на 21 април 1926 г. и десетилетие по-късно Елизабет разбира, че наистина е предопределена да ръководи империя. Нейното управление започва, когато Уинстън Чърчил е министър-председател.

Все още се очаква да бъдат обявени подробности за погребението на монарха.

Чарлз, новият крал на Обединеното кралство, оплака този четвъртък смъртта на „обичан суверен и много обичана майка“, в първата си реакция след смъртта на кралица Елизабет II на 96-годишна възраст.

„Знам, че смъртта му ще бъде дълбоко разчувствана в страната, териториите и Британската общност, както и от безброй хора по света“, каза новият монарх в изявление.

Чарлз, новият британски крал след днешната смърт на майка си, Елизабет II, се възкачва на трона след повече от половин век като наследник, дълго чакане, което той е посветил на филантропията, духовността и ангажимента си към околната среда.

С информация от EFE.

Предишна статияЦените на хляба „изядоха“ нулевия ДДС
Следваща статияВладимир Путин: „Мръзни, мръзни, вълча опашка“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук