Начало НОВИНИ Путин след смъртта на кралица Елизабет II: Имаше собствено уважение и авторитет...

Путин след смъртта на кралица Елизабет II: Имаше собствено уважение и авторитет в света

0

Президентът на Русия Владимир Путин изпрати своите съболезнования на новия крал на Обединеното кралство Чарлз III след смъртта на майка му, кралица Елизабет II, която настъпи този четвъртък, 8 септември, в двореца Балморал, Шотландия.

„Най-важните събития в най-новата история на Обединеното кралство са неразривно свързани с името на нейно величество“, казва противоречивият президент в писмото, изпратено до наследника на монарха с най-дълго царуване в историята.

По същия начин Путин отбеляза в съобщението, че кралица Елизабет II „с право се радваше на любовта и уважението на своите поданици, както и на авторитет на световната сцена“.

От друга страна, руският президент също посвети няколко емоционални думи на новия монарх, като му пожела „смелост и устойчивост пред лицето на тази сериозна и непоправима загуба“. Накрая той го помоли да сподели съболезнованията си с останалите членове на кралското семейство и „с всички хора на Обединеното кралство“.

Веднага след смъртта на кралица Елизабет III, нейният най-голям син, Карлос, стана новият крал на Обединеното кралство, трон, който той ще заеме под името Карлос III.

Предишна статияВойна в Украйна: САЩ одобряват помощ от 2,6 милиарда долара за Украйна и съюзниците
Следваща статияВасил Велев: Цените на горивата у нас трябва да са най-ниските в ЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук